Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zeer beperkt crossprogramma Van der Heijden

Vrijdag 20 december 2013

Offroad - Michiel van der Heijden  (Giant) rijdt de komende winter nauwelijks in het veld. Een bewuste keuze van de Nederlands kampioen MTB (elite).  De Brabander heeft vooralsnog alleen de cross van Pétange en het Nederlands Kampioenschap in Gasselte/Gieten op zijn programma staan.

Ook overweegt hij het vertrek te nemen in de nationale cross van Sint-Michielsgestel.  “Ik wil deze winter even iets meer rust nemen tussen twee MTB-seizoenen in, omdat ik de afgelopen maanden toch net iets te vaak ziek ben geworden op belangrijke momenten en dat wijt aan de weinige rustperiodes die ik in de winter hiervoor gehad heb. Ik heb tussen de twee disciplines steeds maar kort pauze genomen en dat werkte niet goed. Dat denk ik tenminste, ik wil nu met een andere indeling van de winter eens bekijken hoe dat in het MTB-seizoen uitpakt. Een ander voordeel is dat ik bij slecht weer, nu snel besluiten kan het vliegtuig naar Spanje te pakken en niet hier hoéf te blijven.”

Zeker geen WK

Of het NK hem iets gaan brengen, vindt hij moeilijk te voorspellen. “De trainingen in Alphen verlopen best goed tot nog toe en ik heb gehoord dat het parcours in Gasselte/Gieten best technisch is. Ik start er wel met ambities, maar waar dat toe leiden gaat, zien we dan wel weer.” Zeker is dat hij het WK niet gaat rijden. “Ik rijd ook geen wereldbekers waar ik mij plaatsen kan en bovendien ben ik in die periode met de ploeg op trainingskamp.” Van der Heijden was in 2012 winnaar van het brons bij de beloften op het WK veldrijden in Koksijde.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl