Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vijfde plek voor Van Amerongen in Essen

Zaterdag 21 december 2013

Offroad - Thijs van Amerongen is vijfde geworden in de BPost Trofee-cross van Essen. De veldrijder uit Vorden deed tot in de slotronde mee om de podiumplaatsen in de cross, die werd gewonnen door Kevin Pauwels. Sven Nys eindigde op een tweede plaats, Niels Albert werd derde.

De crosser van AA Drink was de enige Nederlander in de top 10, Corné van Kessel eindigde daar op een twaalfde plaats net buiten. Eddy van IJzendoorn eindigde als dertiende. Van Amerongen deed vanaf het begin voorin de wedstrijd mee en was in de voorlaatste ronde samen met Jim Aernouts weg gereden van de concurrenten. Hij zag echter Albert en Nys terug keren voorin en de podiumplekken voor zich opeisen. Van Amerongen steeg in de stand van de BPost Trofee wel van een vijfde naar een vierde plaats, Van Kessel is tiende. Lars van der Haar reed zaterdag niet, zondag verdedigt hij zijn leiderstrui bij de wereldbeker in Namen.

Te vroeg

Niels Albert maakte zich achteraf overigens druk over de start van Van Amerongen uit Essen. "Hij was te vroeg vertrokken, de seinen stonden nog volledig op rood toen hij startte" zei hij tegen Sporza. Van Amerongen zelf baalde op dat moment van het feit dat hij gedwongen wisselen moest, door materiaalpech nog wel. "Ik wilde naar een zwaarder verzet schakelen, maar hoe hard ik ook duwde op de knop, er gebeurde niets. Ik móest toen wel de post in en dat kostte me drie plaatsen. Ja, daar baal ik wel van, want een derde plaats had ik zeker kunnen grijpen. Door dat oponthoud sloot ik als laatste aan in de groep en passeren op zo’n smalle omloop was al lastig en met deze snelheid werd het en kansloze missie. Ach, het hoort er allemaal bij. Vijfde worden is ook nog wel iets, zo vaak overkomt me dat nog niet. En voor het klassement doe ik prima zaken. Ik neem wat meer afstand van Meeusen en Walsleben en ben van vijf naar vier gestegen."

Foto: © Sportfoto.nl/Bart Hazen



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl