Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar krijgt loon naar werken

Donderdag 26 december 2013

Offroad - De elite renners maakten er een bikkelharde wedstrijd van op het race cicuit van Zolder. In de laatste ronde was het Stybar die het tempo opvoerde waarop Lars van der Haar anticipeerde. Na de laatste technische passage pakte hij een kleine voorsprong die hij sprintend tot op de streep wist te behouden. Op de tweede plek eindigde Martin Bina voor zijn landgenoot Zdenek Stybar. Van der Haars directe concurent in de wereldbeker Philip Walsleben eindigde als vierde. Rob Peeters was met een vijfde plek de eerste Belg in de uitslag.

"Stybar was sterk maar ik hield ook Sven Nys in de gaten omdat je nooit weet wat hij doet in de wedstrijd. Heb er voor gezorgd dat  ik een goede positie in de wedstrijd kon houden."  meldde een tevreden winnaar na de wedstrijd Uiteraard verstevigde de Nederlands kampioen in het veld zijn leiderspositie in de Coupe du Monde, waarin nog twee wedstrijden wachten: Rome en Nommay.  Van der Haar had niet durven dromen dat hij er zo goed voor zou staan. “Ik had er wel veel zin in, het is in principe ook een ronde die me ligt. Ik wilde voor het podium rijden, maar ik hoorde van de beloften al dat het een tactische wedstrijd zou worden, dan kan het ook moeilijk zijn om te winnen. Maar deze afloop is natuurlijk geweldig.  In goede vorm ga ik nu proberen de wereldbeker te winnen. Het kan nog een keer fout lopen, door pech of een slechte start. Maar de stress ligt niet bij mij, ik ga er alles aan doen om deze marge te verdedigen. Ook omdat de wedstrijd in Rome – die er nu aan komt – mij ook ligt, normaal gesproken."

In vorm aan het komen

Voor Van der Haar is de winst ook een bevestiging dat hij een goede keuze gemaakt heeft om te kiezen voor minder wedstrijden in deze periode. “Ik ben fris en goed in vorm aan het komen. Ik hoop nog altijd te pieken op het Nederlands kampioenschap en het wereldkampioenschap in Hoogerheide. Dit geeft wel vertrouwen.”  

 

 

uitslag
1. Lars van der Haar, 2. Martin Bina, 3. Zdenek Stybar, 4. Philip Walsleben, 5. Rob Peeters, 6. Sven Nys, 7. Klaas Vantornout, 8. Kevin Pauwels, 9. Thijs van Amrongen, 10. Bart Aernouts, 16. Thijs Al, 17. Eddy van Ijzendoorn, 21. Niels Wubben, 27.  Twan van den Brand 

foto: Sportfoto.nl/Bart Hazen

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl