Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld bekend van Energiewacht Tour

Maandag 18 maart 2013

Women - De Energiewacht Tour voor vrouwen mag zich dit jaar in een grote belangstelling verheugen. De internationale etappekoers vindt in 2013 plaats van 3 tot en met 7 april en is aan de derde editie toe. Deze start in Winschoten en eindigt na vijf dagen in de stad Groningen.

Ook zijn er aankomsten in Veendam, Winsum, Appingedam en Uithuizen voorzien. Van de tien beste vrouwenformaties ter wereld staan er acht aan het vertrek in deze Groningse ronde. Zo is Specialized-Lululemon weer van de partij, de ploeg van Ina-Yoko Teutenberg, de winnares van vorig jaar. Maar ook Rabobank-Liv/Giant is present, de formatie van olympisch kampioene Marianne Vos en Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten. Net als het Argos-Shimano van Kirsten Wild.  Maar ook Orica-AIS, Hitec, Boels-Dolmans, Rusvelo, MCipollini, Lotto-Belisol, Wiggle-Honda, Sengers Ladies Team, SC Michela Fanini, Team Futurumshop.nl, Team Bigla en Team CTC behoren tot de top van het internationale vrouwenfietsen.

Landenploegen

De landenploegen van België, Canada, de Verenigde Staten, Zwitserland en Frankrijk en de clubteams van Bike4Air-NWVG, Jan van Arckel, Water Land en Dijken, Restore, Ronald McDonaldhuis Groningen, Parkhotel Valkenburg en Peoples Trust maken het 27 teams sterke deelnemersveld compleet. Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij dat de teams weer zo massaal hebben ingeschreven. ,,We moeten regelmatig teams teleurstellen die nog een startplek vragen in onze ronde. Maar we zitten vol. Meer ploegen zou de veiligheid van de rensters in het geding brengen.” De Energiewacht Tour is dagelijks te zien op RTL 7 ter promotie van het internationale vrouwenwielrennen én de provincie Groningen.

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl