Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teun Mulder ziet ook af voor eerste tandemtitel

Zaterdag 28 december 2013

Track - Teun Mulder is in Apeldoorn samen met Rinne Oost Nederlands kampioen op de kilometer op de tandem geworden. De renner uit Zuuk - derde op de Olympische Spelen van Londen op de keirin - hoorde voor het eerst het Wilhelmus voor zich spelen op een tandemonderdeel.

Er is weinig veranderd voor Teun Mulder als het gaat om beleving. "Ik train nog altijd even veel en zie nog altijd enorm af op dit onderdeel. Ook nu was ik even helemaal kapot na afloop. Ook heb ik een duidelijk doel voor ogen: de Paralympische Spelen. Mijn laatste kunstje op de fiets moet dat worden, een traject waar ik heel veel zin in heb en waar ik ook veel uitdaging in zie."

Even wennen

Verschillen zijn er namelijk ook. "Ik heb echt wel even een paar weken moeten wennen aan het fietsen met twee personen. Waar het gaat om het nemen van de bochten, dat is niet iets wat je zomaar even doet. Ook is het hier belangrijk dat je allebei goede benen hebt , met één persoon in vorm red je het niet. En er is niet veel publiciteit natuurlijk. Daarom is het ook goed dat deze titelstrijd hier op het NK plaats vindt, dan ziet het publiek deze tak van de wielersport ook."

Omschakelen

Na dit toernooi schakelt hij om naar Rotterdam, waar hij als individueel sprinter start. "Dat is voor mij ook leuk om te doen, daarom train ik ook nog één keer in de week alleen. Alleen internationale toernooien rijd ik niet meer, dat mag ook niet als je naar de Paralympics wil. Nu mag ik in 2015 voor het eerst een WK rijden, in 2016 rijd ik dan mijn eerste Paralympics."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl