Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Freire: 'Geen georganiseerd dopinggebruik bij Rabo'

Maandag 18 maart 2013

Elite men - Oscar Freire heeft in een interview laten weten dat hij nooit iets gemerkt heeft van georganiseerd dopinggebruik bij zijn voormalige werkgever Rabobank. Hoewel hij ploeggenoot was van Michael Rasmussen, Michael Boogerd en Thomas Dekker - zij bekenden het gebruik van EPO inmiddels - zegt hij nooit doping aangeboden te hebben gekregen.

Dat zegt de drievoudig wereldkampioen op de weg in een interview met El Pais. De Spanjaard beweert dat Rabobank in zijn ogen altijd een anti-dopingpolitiek heeft gevoerd, maar dat individuele renners de regels hebben overtreden.  "Ik heb nooit iets ongewoons gezien bij Rabobank. Iedereen wil me nu spreken over wat er daar gebeurd is, terwijl er niets over te melden valt. Het probleem is geweest dat de opsporingsmethoden niet deugden. Je moet niet alleen de renners aanrekenen dat zij de controles ontdoken, maar leg ook de schuld bij de mensen achter de controles. Zij hebben iedereen in de wielersport voor gek gezet.''

Over eventueel eigen dopinggebruik zegt de Spanjaard in het interview. "Nee, nee, ik heb geen doping gebruikt. Maar of ik nu ontken of toegeef, mensen geloven toch wat ze willen geloven over dit onderwerp."

Foto (c): Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl