Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Puntenkoers nieuw doel Stroetinga

Zaterdag 16 februari 2013

Track - Wim Stroetinga was jaren lang op wereldkampioenschappen op de piste toch vooral de man voor de scratch, won twee keer zilver en vorig jaar nog brons op dit onderdeel, maar de Friese renner van het Koga Cycling Team ziet nu ook brood in een ander baanonderdeel: de puntenkoers.

De bondscoaches Robert Slippens en René Wolff besloten Stroetinga op zijn aandringen op het komende WK op de baan in Minsk (van 20 tot en met 24 februari) een kans te geven op deze discipline. Stroetinga zelf is daar blij mee, want hij zou zich de komende jaren graag op de puntenkoers toeleggen om te kijken waar zijn kansen liggen. "In het verleden had ik bij de puntenkoers wel de inhoud om voor de sprints te gaan, maar kon ik me daarnaast niet bemoeien met de pogingen om rond te gaan. En dat is tegenwoordig steeds belangrijker op dit onderdeel. Je moet toch vaak wel minimaal één rondje voorsprong hebben om mee te doen voor de medailles, mijn voordeel is dat ik daarnaast ook nog voor de punten weet te sprinten. Inmiddels heb ik steeds meer duurvermogen ofwel inhoud om ook rondenwinst te kunnen pakken en dan ben ik eigenlijk wel benieuwd naar waar mijn grenzen liggen op de puntenkoers. Dit WK wil ik me er vol op storten en kijken of er inderdaad medaillekansen voor me zijn. Het is toch een ontwikkeling die je als renner doormaakt.’’

Ook het nieuws dat de puntenkoers wellicht olympisch wordt – de UCI wil zich hier hard van maken – is een motivatie voor de Fries. Stroetinga zal daarnaast ook op de koppelkoers uitkomen samen met Peter Schep, eveneens van het Koga Cycling Team, en voormalig wereldkampioen op de puntenkoers.

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl