Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Surhuisterveen voor Lars van der Haar

Donderdag 02 januari 2014

Offroad - De Centrumcross van Surhuisterveen heeft een zege opgeleverd voor Lars van der Haar. De Nederlands kampioen schudde op drie ronden voor het einde Thijs Van Amerongen en Mike Teunissen af, die respectievelijk tweede en derde werden.

De opening was voor Mike Teunissen, die 2,5 ronde voor de meute uit reed, maar toen Van der Haar en Van Amerongen zag aansluiten. De drie namen snel afstand van de rest van het veld, waarna het podium al snel vast stond. Het was Van der Haar uiteindelijk die in twee pogingen de anderen af wist te schudden. Een tegenaanval van Van Amerongen strandde, maar daarbij raakte hij wel beloftenwereldkampioen Teunissen kwijt. Van der Haar stond te kijken van zijn zege in Friesland. "Met al die modder is het niet echt mijn parcours hier, maar door de afmelding van Rob Peeters en de beenblessure van Thijs van Amerongen maakte ik toch een kans. Anders denk ik dat Thijs in de modder bij mij weg gelopen was. Ik verlaat Friesland met een tevreden gevoel, ik heb een overwinning binnen en de conditie lijkt ook zeer bemoedigend. Hopelijk blijft het komend weekeinde in Rome droog, dan kan ik daar weer een stap zetten richting de eindzege in de wereldbeker."

Minder in de modder

Van Amerongen begon al met de nodige reserve aan de wedstrijd, vanwege een blessure aan zijn rechterbeen. "Bij het inrijden had ik er geen goed gevoel over. Ik nam me dan ook voor om af te stappen als het niet ging. Maar als je in de wedstrijd zit, voel je door de adrenaline een stuk minder en kon ik het volhouden. Maar op de loopstroken - waar ik normaal in het voordeel ben - kon ik nu niet voluit gaan. Ik sta hier toch nog op het podium, maar natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar dat moet er in de komende jaren nog maar een keer van komen."

Teunissen tevreden

Mike Teunissen kon na afloop zeer goed leven met zijn derde plaats. "Ik had er niet op gerekend dat ik na die snelle start weg zou blijven en wist ook wel dat Lars en Thijs uiteindelijk sterker zouden blijken. Toen ik er bij hen af moest, kon ik de marge op Bart Aernouts en Twan van den Brand in stand houden en zo mijn podiumplaats veilig stellen. Dat is toch wel weer een opsteker nadat het net voor de jaarwisseling in Diegem even helemaal niet draaide. Daar had ik geen verklaring voor, maar met de vorm blijkt niets mis. Ik hoop in Rome zondag opnieuw van voren mee te draaien."

Foto: © Sportfoto

19e Centrumcross Surhuisterveen:

Mannen: 1. Lars van der Haar 1.02.38, 2. Thijs van Amerongen 0.14, 3. Mike Teunissen 0.46, 4. Bart Aernouts (Bel) 1.23, 5. Twan van den Brand 1.30, 6. Gert-Jan Bosman 1.58, 7. Kenneth van Compernolle (Bel) 2.07, 8. Eddy van IJzendoorn 2.28, 9. Simon Zahner (Zwi) 2.34, 10. Patrick van Leeuwen 2.48

Vrouwen: 1. Marianne Vos 39.13, 2. Yara Kastelijn 1.34, 3. Lucinda Brand 1.36, 4. Ellen van Loy (Bel), 5. Anna van der Breggen 2.41, 6. Lizzy Witlox 3.55, 7. Asa Erlandsson (Zwe), 8. Bianca van den Hoek, 9. Reza Ravenstijn 4.09, 10. Ilona Meter 4.17

 

foto: Mike Teunissen, Thijs van Amerongen en Lars van der Haar in Centrumcross Surhuisterveen 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl