Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bondscoach zet in op drie medailles op WK Hoogerheide

Donderdag 09 januari 2014

Offroad - Bondscoach Johan Lammerts gaat ervan uit dat Nederland drie medailles kan behalen op het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide. “Als daar ook nog één gouden plak bij is, dan ben ik tevreden” aldus de selectieheer voor het veldrijden.

Vorige winter veroverde Nederland drie regenboogtruien in Louisville. Een herhaling van dat scenario is volgens Lammerts niet op voorhand uitgesloten. “Maar de concurrentie is nu wel veel heviger.”Voor de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen staat het vast dat Nederland bij de mannen, de vrouwen en de beloften kan mee spelen voor de medailles. “Bij de junioren is dat zeker niet uitgesloten, omdat met name Joris Nieuwenhuisen Pascal Eenkhoorn  al enkele korte klasseringen hebben neergezet, maar aan de andere kant is de concurrentie van de Belgen en ook van de Tsjech Adam Toupalik in deze categorie zeer aanwezig.” Bij de beloften zijn de ogen van de natie vooral gericht op thuisfavoriet Mathieu van der Poel. “Met de eindzege in de wereldbeker heeft Mathieu laten zien als eerstejaars belofte al om de prijzen mee te kunnen doen, terwijl we met zijn broer David en titelverdediger Mike Teunissen ook renners hebben die heel kort kunnen eindigen. Maar de Vlaamse concurrentie is ook niet kansloos voor de wereldtitel hier.”

Mannen en vrouwen

Dat Marianne Vos weer een grote kanshebster is om een gouden medaille te winnen op het WK Veldrijden zal niemand verbazen. Lammerts: “Maar met Katherine Compton heeft ze een tegenstandster die haar op dit moment prima partij kan bieden en zelfs een aantal keren verslagen heeft. Het zijn telkens zeer spannende wedstrijden, waarbij ze allebei hun visitekaartje afgeven als kanshebber op goud op het WK.” Bij de mannen was Lars van der Haar met brons vorig jaar nog een verrassing. Nu heeft hij al een aantal wereldbekerwedstrijden op zijn naam staan en is hij de nummer één van de UCI-ranking en het Coupe du Monde-klassement. “Lars is een medaillekandidaat in Hoogerheide, maar ook hier zijn er meer kapers op de kust. Verder is Thijs van Amerongen aan een prima stabiel seizoen bezig en wist Corné van Kessel als eerstejaars eliterenner een aantal keren positief te verrassen.” Lammerts laat het nog in het midden of hij eventueel de selecties zal aanvullen met renners die niet aan zijn eisen voor WK-kwalificatie voldeden. “Dat beslissen we na de wereldbeker-finale in Nommay, een week voor het WK.”

Foto: © Sportfoto 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl