Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwenhuis naar nationale titel junioren

Zondag 12 januari 2014

Offroad - Joris Nieuwenhuis is Nederlands kampioen veldrijden geworden bij de junioren. De crosser uit Zelhem maakte lang deel uit van een kopgroep van vier met daarbij ook Pascal Eenkhoorn, Sieben Wouters en Max Gulickx, maar wist deze renners in de slotronde af te schudden.

Gulickx reed naar het zilver, Wouters greep het brons. Nieuwenhuis had niet geleden onder de favorietenrol. "Ik ben voor mijn gevoel gestart als één van de kanshebbers, maar het is niet zo dat ik nu per se Nederlands kampioen moest worden. Ik heb gewoon afgewacht hoe het liep. Toen we met vier bij elkaar bleven, wist ik wel dat dit niet het ideale scenario was. Op de skiheuvel op het parcours kon ik samen met Gulickx een kloof slaan en Max raakte ik vervolgens op de weg kwijt door een keer hard door te trekken."

WK Hoogerheide

Nieuwenhuis - rijdend voor Giant - kijkt nu met dezelfde nuchtere blik vooruit op het wereldkampioenschap. "Ik heb al een aantal keren op het podium gestaan bij wereldbekerwedstrijden en het zou heel mooi zijn als me dat ook op het wereldkampioenschap in Hoogerheide lukt. Ik werk er samen met mijn trainer wel naar toe om er dan te staan, maar we zullen moeten afwachten."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl