Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos opnieuw Nederlands kampioene veldrijden

Zondag 12 januari 2014

Offroad - Marianne Vos is in Gasselte Nederlands kampioene veldrijden geworden. De wereldkampioene nam al snel afstand van de rest en kreeg uiteindelijk Sophie de Boer (tweede) en Sabrina Stultiens (derde) mee op het podium. 

Voor Vos went het winnen van een nationale titel in het veld nooit. "Ik merk in de reacties om me heen dat het mensen verbaast, maar een NK heeft voor mij altijd iets speciaals. Het gaat toch om een rood-wit-blauwe trui." Toch wist ze bij voorbaat dat het - ook een dag na het winnen van Egmond-Pier-Egmond - normaal gesproken geen spannend kampioenschap werd gezien de krachtsverhoudingen van dit seizoen. "Ik denk dat Sophie en Sabrina wel stappen aan het zetten zijn en dat is mooi. Voor de toekomst zou het goed zijn als er nog een of meer Nederlandse toppers bij komen in het veld." Vos gaat dinsdag op trainingskamp in Spanje voor vier dagen en rijdt vervolgens nog Rucphen, Leuven en Nommay om vervolgens op het WK aan te treden in Hoogerheide. "Ik heb het idee dat ik langzamerhand mijn topniveau aan het bereiken ben. Het gaat er vooral om dat ik ik de inspanning de gehele wedstrijd vol kan houden. Want het is dit jaar met Compton een spannende strijd."

De Boer tevreden

Sophie de Boer was tevreden met de zilveren medaille om haar nek. "Normaal gesproken is dat het hoogst haalbare achter Marianne, maar je weet ook dat er altijd iets gebeuren kan, zoals materiaalpech of een valpartij. Daarom houd je de druk zeker op de ketel, maar dat moest ik sowieso omdat Sabrina Stultiens ook flink aandrong. Ik ben blij dat ik na de nodige fysieke tegenslag nu een zilveren plak heb gewonnen op dit NK en hoop op het WK opnieuw een mooi resultaat neer te zetten. Rijd ik in Hoogerheide bij de eerste acht dan ben ik tevreden." Stultiens kon gezien de wedstrijd ook leven met haar derde plaats. "Sophie bleek in de slotfase net iets sterker, dit is een eerlijke uitslag zo."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl