Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar wint tweede titel op rij

Zondag 12 januari 2014

Offroad - Lars van der Haar heeft zichzelf in Gasselte opgevolgd als Nederlands kampioen veldrijden bij de elite. De renner van het Rabobank Development Team nam vroeg in de wedstrijd afstand van Corné van Kessel, die het zilver won. Thijs van Amerongen eindigde als derde.

Van der Haar voelde ook dit keer de druk, zo erkende hij na afloop. "Op een Nederlands kampioenschap wordt van mij verwacht dat ik win en dat geeft zeker mentale druk. Ik wilde daarom ook zo snel mogelijk de koppositie pakken, dan kun je tenminste je eigen wedstrijd rijden. Ik wist met een aantal versnellingen alleen weg te komen, maar ik moet zeggen dat Van Kessel me verraste door nog een keer terug te komen. Zo zie je, dat je er hier niet je gemak van kunt nemen. Maar ik was blij dat ik een kloof op hem had opgebouwd, want zit hij een paar ronden in je wiel, dan groeit Corné in de wedstrijd en had ik er misschien nog een hele kluif aan gekregen." Voor Van der Haar was dit de eerste van drie grote doelen na de jaarwisseling. "Deze prijs is binnen. Hierna hoop ik over twee weken de wereldbeker op mijn naam te schrijven en dan ga ik begin februari voor een topklassering op het WK in Hoogerheide."

'Geen schande'

Van Kessel kon na afloop leven met zijn tweede plaats. "Ik dacht onderweg een paar keer dat ik misschien echt kon stunten, maar Lars was zoals verwacht te sterk. Het is ook geen schande natuurlijk om hem voor te moeten laten gaan, hij wint drie wereldbeker dit jaar, terwijl ik een paar keer in de top 10 kan eindigen. Dat geeft het verschil wel weer en dat kwam hier ook op het podium tot uitdrukking." Van Amerongen had geen topdag. "Kampioen worden was echt lastig, maar zilver had er met betere benen misschien wel ingezeten. Maar ik had het vandaag niet. De start verliep niet goed en daarna merkte ik al snel dat ik niet de benen had om de boel recht te zetten. Op een gegeven moment lag ik rotsvast op die derde plaats en bleek het een gelopen race."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl