Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos: 'Zal 102 procent moeten zijn voor titel'

Dinsdag 14 januari 2014

Offroad - Marianne Vos gaat in Hoogerheide op jacht naar haar zevende wereldtitel in het veld. Als dat haar lukt, verovert ze tegelijk de zesde regenboogtrui op rij. Maar de renster van Rabobank/Liv wacht op zaterdag 1 februari een flinke uitdaging, zo vertelde ze op de persconferentie van haar team in Utrecht. “Ik zal 102 procent moeten zijn voor deze titel.”

Ze is niet in paniek over het feit dat Katherine Compton haar de afgelopen weken een aantal keren heeft verslagen, dat zegt ze op de website van het WK Veldrijden. “Ik heb meer het idee dat bij de pers en bij het publiek een zekere onzekerheid begint te groeien, maar  voor mij is de wereldtitel de afgelopen jaren op voorhand ook geen zekerheid geweest. We waren dan ook vaak aan elkaar gewaagd. Dan won ik misschien wel, maar wel ook na een verbeten strijd. En vorig jaar in Louisville vreesde ik Compton ook op dat parcours waarop zij haar power goed kwijt leek te kunnen. Door de weersomstandigheden veranderde de ondergrond en paste het uiteindelijke rondje beter in mijn straatje. Maar ik heb de afgelopen jaren nooit gedacht dat het gemakkelijk zou zijn.” Vos erkent wel dat haar Amerikaanse opponent dit jaar constanter dan ooit in haar prestaties lijkt te zijn. “Katie laat eigenlijk nergens meer iets liggen, ook niet op techniek, zoals ze  voorheen nog wel eens deed. Ik zal daarom niet op 98 procent van mijn mogelijkheden kampioen worden, ik zal dit jaar misschien wel 102 procent moeten zijn.”

Kan nog verbeteren

In het Drentse Gasselte liet ze zich zondag kronen tot Nederlands kampioene, voor de vierde keer achtereen was dat.  Ze tankte er op een veeleisend en technisch parcours vertrouwen. “Ik denk dat mijn vormpeil nog altijd aan het groeien is richting de wereldkampioenschappen. Ik was heel tevreden over hoe ik reed in Gasselte. Nu moet die energietank nog meer gevuld raken, onder meer met een trainingskamp in Spanje deze week. Ik kan nog iets verbeteren waar het gaat om het een wedstrijd lang volhouden van een hoog tempo, op dat terrein zetten we de puntjes op de i. Want je begrijpt dat ik voor een WK in eigen land alleen nog meer gemotiveerd ben.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl