Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Toch online verkoop toegangskaarten WK Hoogerheide

Woensdag 15 januari 2014

Offroad - In tegenstelling tot de eerdere plannen van de organisatie van het WK in Hoogerheide zal er toch online kaartverkoop mogelijk zijn voor dit evenement , dat op 1 en 2 februari plaats heeft. Dit is begin deze week besloten.

Kaarten voor de wereldkampioenschappen zijn vanaf vandaag online te bestellen via de website van de organisatie: wkhoogerheide2014.nl en bij alle Primera-winkels in Nederland. In eerste instantie wilde de organisatie de kaartverkoop alleen plaats te laten vinden aan de kassa van het evenement zelf, naast een verkoopadres in Hoogerheide. De grote hoeveelheid verzoeken voor tickets die ondertussen zijn binnengekomen heeft het bestuur toch anders doen besluiten. Door online kaartverkoop alsnog mogelijk te maken, denken zij vele cyclo-cross fans tegemoet te komen.

Inzicht in bezoekersaantallen

Met name de Belgische fans hebben het WK Cyclo-Cross in Koksijde van afgelopen jaar nog vers in het geheugen. Hier was de toeloop van bezoekers zo massaal, dat de gemeente in samenspraak met de hulpdiensten heeft moeten besluiten geen extra toeschouwers meer toe te laten. Veel fans reisden  voor niets af naar Koksijde en willen dit niet nogmaals meemaken. De organisatie in Hoogerheide hoopt met online verkoop meer inzicht te verkrijgen in de te verwachten bezoekersaantallen, zodat op een eventuele situatie als in Koksijde geanticipeerd kan worden. Uiteraard bevordert dit ook de veiligheid ter plaatse. Voorzitter van het organisatiecomité Jan Prop: “Een online kaartverkoop brengt organisatorisch best het één en ander met zich mee. Daarom hebben we in eerste instantie gedacht de kaartverkoop het beste bij het oude te laten. Onze vaste bezoekers zijn dat immers al jaren zo gewend. Nu blijkt dat de roep om online verkoop zodanig groot is, kunnen we als bestuur eigenlijk niet anders dan alsnog de omschakeling maken. Als organisator moet je die keuzes durven maken.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl