Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK is nog maar begin voor Libéma

Zaterdag 16 februari 2013

Track - Omnisport is van 18 tot en met 20 oktober opnieuw gastheer van het Europees Kampioenschap baanwielrennen, zo werd vorige week al bekend. In 2011 ontving de Apeldoornse baan ook al het EK - en het WK - op de piste.

Organisator Libéma heeft na het topjaar 2011 met het wereldkampioenschap en het Europees Kampioenschap op de baan vaker de ambitie uitgesproken weer topevenementen naar Omnisport te willen halen. Onlangs werd aan de KNWU gemeld dat men in de toekomst graag een wereldbeker op de baan en ook opnieuw een wereldkampioenschap wil organiseren. Een ambitie die wordt ondersteund door de nationale wielerbond.

Het Europees Kampioenschap is een mooie tussenstap in die richting. Libéma is momenteel ook nog met de KNWU in onderhandeling over de organisatie van het Nederlands kampioenschap voor eind 2013, nu het contract daarover eind 2012 is afgelopen. Samen met Sportpaleis Alkmaar is Omnisport hiervoor in de race.

Op de kalender van de internationale wielerbond UCI zijn voor komend jaar ook nog twee GP Sprints opgenomen, zoals die ook onlangs werd afgewerkt in Apeldoorn.Met deze nationale en internationale toernooien hoopt Libéma zichzelf op de kaart te zetten totdat de beoogde hoofdprijzen in de vorm van wereldbeker en WK opnieuw aan Omnisport worden toegewezen. Coördinator Martin de Kok bevestigde tegen CyclingOnline dat ‘het organiseren van een internationaal toernooi als het EK een welkome stimulans is voor Omnisport’.Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl