Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Minnaard begint seizoen goed bij Wanty-Groupe Gobert

Maandag 20 januari 2014

Elite men - Marco Minnaard is het seizoen bij zijn nieuwe werkgever Wanty-Groupe Gobert goed begonnen. De voormalig renner van het Rabobank Development Team behaalde in La Tropicale Amissa Bongo (2.1) de eerste plek in het bergklassement. Daarnaast pakte hij ook een top-3 klassering mee.

“Mijn rol in het team was in de eerste plaats de sprinters bij te staan en zo hoog mogelijk te eindigen met hen. Daarnaast mocht ik ook voor eigen succes gaan en was het de bedoeling om mee te zitten met ontsnappingen”, zegt Minnaard tegenover CyclingOnline.

Niet echt klimmen

In de vierde etappe nam Minnaard de bergtrui over. Dankzij twee gewonnen bergsprints ging de Nederlander aan kop in het bergklassement. “In principe is het niet erg klimmen daar, er zijn hoogteverschillen van maximaal honderd meter. Het glooit gewoon de hele dag.” De voorsprong in het bergklassement gaf hij uiteindelijk niet meer uit handen.

Vier overwinningen

Wanty-Groupe Gobert was uiterst succesvol in Gabon. Zo pakte de formatie in de eerste wedstrijd van het jaar maar liefst vier overwinningen. Ook pakte de Belgische pro-continentale ploeg de eerste plaats in het puntenklassement (Roy Jans) en was het in de persoon van Minnaard de beste in het bergklassement.

Klikt goed

Minnaard voelt zich goed bij de ploeg. “Vanaf dag één zat de sfeer er al goed in. Het klikt gewoon goed met de renners en management. Als je dan zo goed begint aan het seizoen is dat helemaal lekker.” Over het definitieve wedstrijdschema van Minnaard, die zich vandaag in Spanje bij de rest van het team voegt, komt komende week meer duidelijkheid. “De Tour Méditerranéen zou in principe mijn eerst volgende wedstrijd zijn, maar het definitieve programma zal nog vastgesteld worden.”

Foto: © Archieffoto Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl