Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk: 'Wil er staan tijdens de Giro'

Woensdag 22 januari 2014

Elite men - Achter de grote klassementsmannen Robert Gesink, Bauke Mollema en in iets mindere mate Laurens ten Dam en Wilco Kelderman, beschikt Belkin ook nog altijd over Steven Kruijswijk. De renner die in 2009 opzien baarde door zijn geweldige overwinning in de Ronde van Zwitserland en zijn sterke Giro, hoopt dit jaar terug te keren op zijn oude niveau.

“Ik lig op schema. De testen zien er goed uit en ik heb een goede winter gehad”, aldus Kruijswijk, die in september geopereerd werd aan een vernauwde liesslagader. ,,Van te voren wist ik dat het een zware operatie zou zijn, maar gelukkig is het herstel goed gegaan. Zeker als je het vergelijkt met de operatie van Van Winden. Dan weet je dat er een risico aan zo’n operatie hangt en daarom ben ik extra blij met mijn revalidatie. Wel heb ik lang stil gezeten. Zo ben ik vanaf december pas echt weer vol in training.”

Beste van maken

Hoewel al in een eerder stadium de blessure werd ontdekt, besloot Kruijswijk om de liesslagaderoperatie toch pas aan het einde van het seizoen uit te voeren.  “Anders had ik echt een te lange periode gehad zonder wedstrijden. We besloten daarom om seizoen af te maken en er gewoon het beste van te maken. In de wedstrijden die ik nog reed heb ik vooral in dienst gereden van de ploeg. Natuurlijk, het is frustrerend als je weet dat je door een blessure een paar procent tekort kom  en niet mee kunt met de besten. Maar het was ook een opluchting dat ik wist waar het aan lag.”

Start in Langkawi

“Ik start mijn seizoen in de Ronde van Langkawi en vanaf daar gaat het vizier via een aantal andere wedstrijden richting de Giro. Dat is mijn eerste echte doel van het jaar. Ik wil graag terugkeren op mijn oude niveau en ik ga geen Giro rijden als voorbereiding op de rest van het seizoen. De ambitie voor de Ronde van Italië is om te strijden voor een top-10 plek, waarbij Wilco Kelderman en ik vooral elkaar kunnen helpen. Ook de Vuelta staat op mijn programma. Het uiteindelijke doel is om uit te groeien tot één van de dragers van onze ploeg.”

Foto (c). Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl