Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Down Under: Gesink is vierde op Willunga Hill

Zaterdag 25 januari 2014

Elite men - Robert Gesink eindigde in de vijfde etappe van de Tour Down Under op Willunga Hill achter ritwinnaar Richie Porte (Sky), Diego Ulissi (Lampre-Merida) en Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) naar een vierde plaats. In het klassement gaf hij een positie prijs.

 “Ik ben tevreden over het resultaat”, zei Gesink na afloop. “Het was een redelijk korte en explosieve klim en een vierde plaats is voor mij gewoon erg goed. Ik had natuurlijk het liefst gewonnen, maar Porte was te sterk. Daar was niets aan te doen. Ik heb het zelf goed gedaan. Ik heb met de beste renners in koers gevochten. Ik weet ook dat ik een heel sterke klim heb gereden.”

Evans ingehaald

Porte ging dankzij een uitbraak op de slotklim aan de haal met de dagzege en tien bonificatieseconden. Hij zorgde er op die manier voor dat Gesink naar de zesde plaats in het klassement werd verwezen. “Vanaf de voet van de klim werd er meteen een gruwelijk tempo gereden door de ploegen van de favorieten”, blikt Gesink terug. “De boel ontplofte eigenlijk meteen en ik moest vol aan de bak om te volgen. Niemand had een antwoord op Porte en iedereen beet zich stuk op zijn tempo. Ik reed gewoon mijn eigen koers en haalde op het laatst nog een heleboel renners in, waaronder Evans.”

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl