Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baby-Dump Cyclingteam met ambities seizoen in

Zondag 26 januari 2014

Elite men - In Bladel is zaterdagavond het Baby-Dump Cyclingteam voorgesteld. Het zestien renners tellende Kempische LST-team hoopt dit jaar weer een stapje te kunnen maken. Een mix van jong en wat ouder ontvouwde op de avond de doelen, waarbij winst in een klassieker toch wel het gezamenlijke streven is.

Voorzien van splinternieuwe kledij en materiaal, waarbij de coureurs dit jaar op een Scott Foil-fiets hun kunnen gaan vertonen, werd met spreekstalmeester Rien van Horik teruggeblikt op het afgelopen seizoen en vooruitgekeken naar het nieuwe wielerjaar. Met negentien overwinningen, waarvan zegekoning Koos Jeroen Kers er twaalf pakte, een zilveren medaille van Marco Brus op het NK bij de elite zonder contract en podiumplaatsen in verschillende klassiekers, mocht het Baby-Dump Cyclingteam tevreden terugkijken op 2013. Voor komend seizoen wordt de lat echter toch weer een stukje hoger gelegd.

Eigen trainer

Teammanager Piet Rooijakkers gaf tijdens de presentatie aan dat hij zijn ploeg graag weer een stap ziet maken. ‘In de persoon van Paul Bijkerk werken we dit jaar voor het eerst met een eigen trainer. Op die manier hopen we de ‘slechte kantjes’ van vorig seizoen eruit te halen. Een klassieker winnen is inderdaad het doel. Als die foutjes verleden jaar niet waren gemaakt, dan hadden we dat doel vorig seizoen al bereikt. Maar we rijden een mooi programma, krijgen veel kansen, dus het mag nu gaan gebeuren.’

Nieuwkomers

Zeven nieuwkomers mocht de ploeg verwelkomen. Daarbij Malaya van Ruitenbeek, die na een jaar voor zijn werk in de Verenigde Staten te hebben vertoefd, weer terug is in het peloton en binnen de groenwitte brigade als wegkapitein gaat fungeren. De oud-wereldkampioen bij de studenten neemt die rol op samen met de ervaren Pim de Beer, wiens broer Luuk overigens eveneens tot de nieuwe aanwinsten van het team behoort.

De renners

Het Baby-Dump Cyclingteam van teammanager Piet Rooijakkers bestaat voor 2014 uit de volgende renners: Pim de Beer, Marco Brienissen, Milan Brons, Marco Brus, Bart Dielissen, Binne Pier de Haan, Koos Jeroen Kers, Ian Richards, Robin Wennekes en de nieuwkomers Luuk de Beer, Niek Boom, Patrick van der Duin, Glenn Hool, Niek Hooghiemster, Teun van Poppel en Malaya van Ruitenbeek. Ploegleiders zijn Hans Baudoin, Bernt Hamers en Hans Bloks.

Foto: © Theo van Sambeek



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl