Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU maakt selecties WK bekend

Maandag 27 januari 2014

Offroad - Bondscoach Johan Lammerts heeft vandaag de selecties voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Hoogerheide bekend gemaakt. Deze mondiale titelstrijd wordt op 1 en 2 februari verreden. Naast de selectieleden die zich door middel van de selectiecriteria hebben verzekerd van een startplaats heeft bondscoach Johan Lammerts ook nog extra renners toegewezen om dit WK in eigen land te rijden.

“De selectierenners die niet aan de kwalificatie-eis hebben voldaan, maar toch opgenomen zijn in de oranje equipe hebben zich op een andere manier in de kijker gereden. Ze hebben ondanks het niet halen van de selectiecriteria, progressie geboekt en ik acht ze goed in staat om een gedegen wedstrijd te rijden aankomend weekend in Hoogerheide”, licht Lammerts toe.

Bij de elite zouden anders alleen Lars van der Haar, Corné van Kessel en Thijs van Amerongen zijn gestart. De namen van Thijs Al, Niels Wubben en Eddy van IJzendoorn worden nu toegevoegd.

Bij de vrouwen maken naast de rechtstreeks geselecteerde Marianne Vos, Sophie de Boer, Annefleur Kalvenhaar en Sabrina Stultiens ook Thalita de Jong en Yara Kastelijn deel uit van de uiteindelijke selectie. 

Junioren en beloften

Bij de junioren waren Pascal Eenkhoorn, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters en Max Gulickx al zeker, Kelvin Bakx mag ook zijn koffers pakken voor het WK.

Bij de beloften voegde Lammerts aan de al zekere Mathieu en David van der Poel, Stan Godrie en Mike Teunissen de namen van Gert-Jan Bosman en Martijn Budding toe.

Daarmee is het Rabobank Development Team van Richard Groenendaal (zie foto) compleet aanwezig met de veldrijders op het WK. Emiel Dolfsma koos er immers enkele maanden geleden voor om zich helemaal op de weg te gaan richten.

Foto: © Joris Knapen - Sportfoto

 

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl