Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giant-Shimano nu ook thuis in Limburg

Donderdag 30 januari 2014

Elite men - Team Giant - Shimano en de Nederlandse Provincie Limburg gaan samenwerken aan een gezamenlijk project genaamd de Limburgse Cycling Academy. Doelstelling is om de meest zuidelijke provincie te ontwikkelen tot een internationale topsport trainingsregio.

"Door te investeren in de (wieler)sportinfrastructuur in Limburg ontstaat er een gunstig klimaat voor de ontwikkeling van nationaal en internationaal talent" laat de provincie in een persbericht weten. "Limburg is als wielerprovincie perfect geschikt voor trainingen en wedstrijden en is een gevestigde naam in de wielerwereld. Het is al jaren de thuisbasis van de WorldTour-klassieker Amstel Gold Race en maar liefst zes keer vonden in Limburg de wereldkampioenschappen wielrennen plaats. De laatste keer in 2012."

Huisvesting in Sittard
Team Giant- Shimano zal haar internationale renners huisvesten in Sportzone Limburg in Sittard en profiteren van topkwaliteit huisvesting, onderwijs, innovaties en trainingsfaciliteiten. Naast Team Giant - Shimano heeft ook de Amerikaanse wielrenbond, USA Cycling,  een Europese basis in de Limburgse Sportzone. De eerste vruchten van die samenwerking zijn inmiddels geplukt. Het Amerikaanse talent Lawson Craddock is gecontracteerd door de wielerploeg van teammanager Iwan Spekenbrink.

Investeren in individuen

"Om een team te bouwen, moet je investeren in de ontwikkeling van individuele sporters", zegt Iwan Spekenbrink. "Het is onze visie om onze renners intensief te begeleiden met behulp van moderne faciliteiten. De Limburgse Cycling Academy is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van het wielrennen. Uitstekende faciliteiten zijn geconcentreerd in een gebied dat perfect is om te fietsen en waar de sport populair is en wordt omarmd door de lokale bevolking."
"Onze renners kijken er naar uit om tijd door te brengen in Limburg en te profiteren van de beste faciliteiten." De Provincie Limburg zal op haar beurt gebruik maken van de expertise van Team Giant - Shimano om het hun wielerambities verder te ontwikkelen. Een ander belangrijk onderdeel van de samenwerking is de ontwikkeling van de geplande Technodrome waar momenteel een haalbaarheidsonderzoek voor wordt uitgevoerd.

Foto: Gedeputeerde Sport Noël Lebens (links) en teammanager Iwan Spekenbrink. (Fotografie Gerrie Tossings)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl