Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse ploeg met ambities op WK Hoogerheide

Vrijdag 31 januari 2014

Offroad - Met het WK-weekeinde van Hoogerheide voor de deur ontving de Nederlandse ploeg de pers vandaag. De boodschap die men uit wilde dragen is dat er verwacht wordt in ieder geval in drie van de vier categorieën voor de prijzen mee te doen.

Bondscoach Lammerts zegt bij de vrouwen, de beloften en de elite te rekenen op een medaille. "Met drie medailles zou ik tevreden zijn, maar het zou natuurlijk mooi zijn als daar ook wereldtitels bij zitten. Vorige winter lukte ons dat in Louisville, maar we zijn nu minder dominant geweest deze winter." Op voorhand sluit Lammerts overigens eremetaal bij de junioren niet uit. "Met name Joris Nieuwenhuis en Pascal Eenkhoorn hebben al enkele korte klasseringen hebben neergezet, maar aan de andere kant is de concurrentie van de Belgen en ook van de Tsjech Adam Toupalik in deze categorie zeer aanwezig. Een medaille zou mij daarom heel tevreden stemmen. ” Bij de beloften zijn de ogen van de natie vooral gericht op thuisfavoriet Mathieu van der Poel. “Met de eindzege in de wereldbeker heeft Mathieu laten zien als eerstejaars belofte al om de prijzen mee te kunnen doen, terwijl we met zijn broer David en titelverdediger Mike Teunissen ook renners hebben die heel kort kunnen eindigen. Maar de Vlaamse concurrentie is ook niet kansloos voor de wereldtitel hier.”

Vos en Van der Haar


Bij de mannen en de vrouwen wordt op voorhand naar twee uitgesproken favorieten uitgekeken: Lars van der Haar en Marianne Vos. De laatste zou haar zesde wereldtitel op rij in de wacht kunnen slepen. Lammerts: "Maar met Katherine Compton heeft ze een tegenstandster die haar op dit moment prima partij kan bieden en zelfs een aantal keren verslagen heeft. Het zijn telkens zeer spannende wedstrijden, waarbij ze allebei hun visitekaartje afgeven als kanshebber op goud op het WK.” Bij de mannen was Lars van der Haar met brons vorig jaar nog een verrassing. Nu heeft hij al een aantal wereldbekerwedstrijden op zijn naam staan en won hij de wereldbeker. “Lars is een medaillekandidaat in Hoogerheide, maar ook hier zijn er meer kapers op de kust. Verder is Thijs van Amerongen aan een prima stabiel seizoen bezig en wist Corné van Kessel als eerstejaars eliterenner een aantal keren positief te verrassen.” 

Nys is favoriet

Van der Haar zelf zegt al een winter lang in te zetten op een medaille. "Natuurlijk verlaat ik het liefst het WK met de regenboogtrui om mijn schouders, maar ik zie mezelf nog niet als dé grote favoriet. Dat is Sven Nys voor mijn gevoel. Het seizoen is al heel geslaagd nu ik er in geslaagd ben de truien van Nederlands kampioen en de wereldbeker te winnen. Goed presteren in Hoogerheide zie ik meer als een bonus. Ik ben supergemotiveerd om in eigen land en voor eigen publiek mee te doen voor de prijzen, daar hoeft niemand aan te twijfelen.“Ik voel me heel goed momenteel en dat is voor mij de bevestiging dat we er goed aan gedaan hebben om een niet te vol programma samen te stempelen. Ik ben daardoor frisser in vergelijking met veel anderen en hoop dat mijn stage de vorm nog net iets verbeterd heeft. Belangrijk wordt het om zondag niet mijn start te missen."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl