Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwenhuis baalt van vierde plaats op WK

Zaterdag 01 februari 2014

Offroad - Joris Nieuwenhuis is op het WK veldrijden voor junioren in Hoogerheide net buiten het podium gestrand op een vierde plaats. De Achterhoeker zag Thijs Aerts winnen en het ereschavot gevuld worden met Vlamingen.

"Dat is natuurlijk een zure klassering. Vooraf had ik voor top 5 getekend, dus ik mag er misschien niet eens ontevreden over zijn. Maar er zat op een gegeven moment echt een medaille in en dan voelt dat direct na afloop van de wedstrijd gewoon anders." Nieuwenhuis nam in het begin brutaal de kop met Kobe Goossens, maar zag vooraan steeds meer zuiderburen samen troepen. "Ik was alleen en toen werd het natuurlijk een moeilijk verhaal. Vooral nadat Yannick Peeters tegen mijn derailleur aan reed en ik niet meer schakelen kon. Ik wist de kloof nog een keer te dichten, maar daarbij moest ik natuurlijk wel een extra inspanning doen. Maar ik had vooral last van het feit dat ik alleen moest opboksen tegen vier Belgen. Toen Jelle Schuermans bij me kwam in de laatste ronde, wist ik dat het moeilijk ging worden om het brons te pakken. Ik heb absoluut geen sprint in de benen, maar alleen weg komen lukte niet meer." Schuermans greep het brons, Europees kampioen Yannick Peeters het zilver.

Val bij start

Sieben Wouters was op de negende plaats de tweede Nederlander in de uitslag.Kelvin Bakx werd dertiende, Pascal Eenkhoorn veertiende. De laatste baalde van de val vlak na de start, die hem direct elimineerde voor een hoofdrol op dit WK. "Bij de start reed een Fransman mij voorbij, waarna hij direct uit zijn pedaal schiet. Ik schoot vol tegen de grond en kreeg iedereen over me heen. Toen ik weer op de fiets zat, reed ik twee geweldige ronden. Dat maakte het extra zuur, ik had de benen om hier voor de top vijf mee te doen. Maar toen ik enigszins van voren belandde, waren de besten natuurlijk al helemaal uit zicht." Max Gulickx stapte na deze val noodgedwongen uit koers.

Droom komt uit voor Aerts

De nieuwe wereldkampioen Thijs Aerts concludeerde tevreden dat zijn planning klopte. "Op het Belgisch kampioenschap was ik nog niet super, in Nommay vorige week voelde het al een stuk beter aan en vandaag klopte het helemaal. Ik was als enige in staat om de lange heuvel helemaal te fietsen en die troef speelde ik in de finale uit. Dit is een droom die uitkomt voor mij." Aerts erkende dat de Belgen Nieuwenhuis aardig in de tang hadden. "Toen hij materiaalpech had, reed ik achter hem en heb ik geprobeerd hem wat op te houden. Er waren immers drie Belgen vooruit en daarmee was de situatie ideaal. Joris kwam echter weer terug vooraan en toen lagen mijn kansen weer open. Uiteindelijk heb ik het optimale resultaat behaald." Hij is niet van plan om net als Mathieu van der Poel ook op de weg een loopbaan na te streven. "Ik hou van de modder en van het vies thuis komen. De weg vind ik weinig aan."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl