Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouwenwedstrijd bij aankomst Tour de France

Zaterdag 01 februari 2014

Women - Een Tour de France voor vrouwen zit er dit jaar nog niet in, maar de top van het internationale vrouwenwielrennen komt wel de Champs Elysées op gereden op de slotdag van de Ronde van Frankrijk van 2014 op 24 juli.

De wedstrijd gaat La Course by Le Tour de France heten en is wellicht de aanzet voor meer. De wedstrijd wordt op de Franse TV en Eurosport uitgezonden. Het initiatief van de Tourorganisatie kan op enthousiaste reacties rekenen. Brian Cookson, voorzitter van de UCI: "Ik ben zeer verheugd over deze ontwikkeling voor het vrouwenfietsen. De kwaliteit van het professionele vrouwenfietsen verdient een breder publiek. Dit inititief van ASO brengt de sport onder de aandacht van vele bestaande en nieuwe fans. Dit is een welkom aanvulling op de kalender." 

Vos: 'Revolutionaire ontwikkeling'

Marianne Vos kijkt er nu al naar uit. "Ik ben zeer enthousiast over een deelname, zeker met die bijzondere finish op de Champs Elysées. De lancering van deze wedstrijd is een revolutionaire ontwikkeling in onze sport. De Tour heeft een bijzondere status in het wielrennen en ik twijfel er niet aan of dit is een revolutionaire ontwikkeling voor onze sport. Dit zal bijdragen tot de groei van het wielrennen op de weg."  

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl