Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Hoogerheide: Van der Poel derde bij de beloften

Zondag 02 februari 2014

Offroad - Mathieu van der Poel heeft brons gewonnen op het WK veldrijden voor beloften. De eerstejaars belofte - de vorige twee seizoenen wereldkampioen bij de junioren in het veld - moest een onstuitbare Wout van Aert en runner-up Michael Vanthourenhout voor laten gaan.

Van der Poel was niet gelukkig met de uitslag. "Ik merkte direct dat ik niet in mijn besten doen was, maar weet dat aan de zwaarte van het parcours. Maar toen Wout van Aert door trok en direct vijftien seconden had, wist ik dat de titel behalen heel lastig zou worden. Toen ik ook anderen niet volgen kon, was dat voor mij wel even slikken. Ik heb zelfs nog met de gedachte gespeeld om uit de koers te stappen, dat zou ik in andere wedstrijden wellicht gedaan hebben, maar ik denk niet dat het me hier in dank afgenomen zou zijn." Van der Poel wil ook consequenties verbinden aan zijn mindere optreden in Hoogerheide. "Ik denk dat ik in 2014 wat terughoudender wordt in mijn wegprogramma, zodat ik toch wat frisser blijf in de cross. De komende zomer zullen we moeten werken aan mijn inhoud op zwaardere parcoursen, want daar schiet ik nog te kort." Het brons was geen echte troostprijs voor de jongste Van der Poel. "Ik kwam voor die trui, maar moet eerlijk zijn dat Wout van Aert sterker was vandaag. Met een bronzen medaille kun je moeilijk gaan rond rijden, een regenboogtrui kun je een seizoen lang showen. Nou ja, dan kan ik het rood-wit-blauw nog eens aantrekken."   

Lammerts tevreden

Het veroveren van brons was een prestatie waar bondscoach Johan Lammerts heel goed mee kon leven, zei hij na afloop. "Mathieu is net 19 jaar geworden en heeft een heel mooi seizoen achter de rug, waarin hij de wereldbeker won. Hij stuit hier echter op tegenstanders - en dan vooral Van Aert - die beter zijn. Dat hoort ook bij de sport. De voorbereiding van Mathieu is goed geweest, hij heeft wat last van zijn keel gehad deze week, maar ik had het idee dat dit hem in de dagen hiervoor niet gehinderd heeft." Broer David van der Poel werd zesde, Gert-Jan Bosman kwam als negende over de streep. Het was voor Nederland de tweede medaille op dit wereldkampioenschap, zaterdag werd Marianne Vos wereldkampioene bij de vrouwen. 

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl