Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar zesde op WK veldrijden

Zondag 02 februari 2014

Offroad - Lars van der Haar is zesde geworden bij het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide. De Nederlander kon lang mee met de latere winnaar Zdenek Stybar en uittredend kampioen Sven Nys, maar moest de twee laten gaan.

Uiteindelijk kwamen achtereenvolgens Kevin Pauwels (derde), Klaas Vanornout (vierde) en Tom Meeusen (vijfde) hem nog voorbij. Van der Haar kreeg met een opeenstapeling van incidenten te maken. "Daardoor heb ik nooit in mijn ritme kunnen komen. Het kostte me kracht dat ik twee keer viel, één keer omdat Bina liep te kloten en één keer omdat ik de fiets verkeerd aangegeven kreeg in de materiaalpost. Dan moet je terug komen en dat lukte. Maar op een gegeven moment werd ik er op waarde afgereden en wilde ik me richten op het brons." Toen speelde de pechduivel opnieuw een rol."Ik viel nog een keer en toen was mijn versnellingsapparaat kapot. Ik kon voor- en achteraan niet schakelen en vanaf dat moment heb ik niet meer in de wedstrijd gezeten."  

Weer in voordeel

Zdenek Stybar meende na afloop dat het weer in zijn voordeel gespeeld had. "Ik heb natuurlijk geen specifieke training gedaan, alleen wat interval deze week. In de aanloop naar dit WK heb ik lange trainingsdagen van minimaal zes uur gemaakt, puur in de aanloop naar het wegseizoen. Donderdag zag ik het parcours en besloot ik het erop te wagen. Ik wist dat ik ook tiende of vijftiende kon worden en dat vreesde ik ook toen ik het parcours gisteren zag. Maar de weersvoorspellingen waren gunstig en daardoor kon ik voor de winst mee doen. Als ik in een winter veertig crossen rijd, ben ik in het wegseizoen niet fris genoeg om competatief te zijn, maar deze combinatie pakt hier gewoon goed uit. Sven maakte ook een sterke indruk, maar ik kon in de slotfase de titel grijpen. En daar ben ik heel blij mee." Stybar zal niet meer in het veld te zien zijn deze winter.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl