Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van IJzendoorn hoopt op overstap naar veldritteam

Woensdag 12 februari 2014

Elite men - Het afgelopen jaar vond Eddy van IJzendoorn de weg naar boven weer. De crosser uit Tiel – in 2003 in Monopoli tweede op het WK voor junioren achter Lars Boom – vond in verkeerde migrainemedicatie de oorzaak voor een aantal verloren seizoenen en reed deze winter weer op niveau,   begin deze maand beloond met een startplek op het WK in Hoogerheide.

Juist in samenspraak met hoofdsponsor Natubalans gaat Van IJzendoorn de komende weken op zoek naar een plek in één van de grote veldritteams. “Mijn sponsor steunt me daar helemaal in. We weten allebei dat ik eigenlijk een niveau hogerop moet om in mijn ontwikkeling als veldrijder weer een stap te kunnen zetten. Een ploeg met een betere begeleiding, een mooi wedstrijdprogramma maar ook iets simpels als een eigen camper. We hebben het deze winter prima kunnen redden op de manier waarop we het deden. Maar als we nog meer willen bereiken, dan zal ik een team moeten vinden.”  Natubalans wil op 1 maart graag van Van IJzendoorn weten waar hij staat en of hij nog de hulp van deze en andere privésponsors nodig heeft. Met alle liefde laat men Fast Eddy gaan naar een ploeg waar hij nog beter op zijn plek is.

Vicieuze cirkel

 Ondanks enkele verloren winters en veel scepsis bij de veldritvolgers heeft Van IJzendoorn voor zijn gevoel een plausibele verklaring voor  zijn late ontluiken. “Ik slikte een medicijn tegen migraine, dat een bètablokker bevatte. Dat medicijn hinderde mij dus juist en van de stress kreeg ik meer verschijnselen van migraine en ging ik meer van die pillen slikken. Zo kwam ik in een vicieuze cirkel terecht. In de aanloop naar het seizoen merkte ik al dat we het lek boven hadden en de  afgelopen crosswinter  laat me zien dat er nog meer in zit voor me. Ik sta al bijna weer in de top 50 van de UCi-stand en daarmee kan ik weer verder van voren starten. Wie weet wat er dan mogelijk is voor me. Misschien komt het er dan toch nog uit wat er ooit in leek te zitten.” Van IJzendoorn was dit seizoen derde in Rucphen, veertiende in de wereldbekerwedstrijd van Nommay en negentiende op het WK. In het verleden reed hij al eens voor AA Drink, Palmans en Orange Babies. De Gelderse crosser is momenteel 28 jaar. “Voor een crosser komen de beste jaren er nu aan. Ik hoop dat een team mij het vertrouwen geeft om mijn ambities waar te maken.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl