Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veel animo voor Strandrace Rockanje

Donderdag 13 februari 2014

Offroad - Het Voornse strand zo tussen de Haringvlietdam nabij Hellevoetsluis en het Oostvoornse meer - met als middelpunt badplaats Rockanje - zal aanstaande zondag bezaaid zijn met mountainbikers. Wedstrijdbikers en recreanten, die dan uitkomen in de vijftiende editie van de Farm Frites/CCN Sportwear Strandrace van Rockanje.

De wedstrijd is opengesteld voor bikers met of zonder licentie. De Strandrace van Rockanje behoort met onder meer de strandraces van Hoek van Holland-Den Helder, Scheveningen, Noordwijk, Egmond-Pier-Egmond, Petten, Ameland en Castricum tot de Lotto KNWU Mountainbike Strandrace competitie. Ronan van Zandbeek (Cyclingteam De Rijke) uit Schijndel is de klassementsleider bij de elite-mannen en Alike Hoogenboom uit Roelofsarendsveen leidt het klassement bij de vrouwen. Nationaal mountainbikemarathon kampioen bij de beloften, Robbert de Nijs (Feenstra Felt) uit Warmenhuizen won de race van Den Helder naar Hoek van Holland, professional Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp) uit Lisse de Beachchallenge in Scheveningen en Egmond-Pier-Egmond, Ramses Bekkenk (MKC-Koga) uit Schoorldam zegevierde in Noordwijk en Jasper Ockeloen uit Arnhem mocht zich na Petten-Den Helder-Petten als eerste strandkampioen van Nederland laten lauweren. Bij de elite-vrouwen schreef Alike Hoogenboom uit Roelofsarendsveen de strandraces van Hoek van Holland-Den Helder en Noordwijk op haar naam, Iris Slappendel (Rabobank Liv/Giant) uit Ouderkerk aan den IJssel won in Scheveningen, veelvoudig Olympisch- en Wereldkampioene op alle ondergronden Marianne Vos (Rabobank Liv/Giant) zegevierde in Egmond-Pier-Egmond en Pauliena Rooijakkers (Parkhotel Valkenburg) uit Heusden behaalde in Petten de eerste nationale strandtitel.

Recordaantal

Behalve de professionals Sebastian Langeveld, Marianne Vos en Iris Slappendel zullen de meeste bovengenoemde deelnemers aanwezig zijn in de badplaats gelegen aan de Noordzeekust. Daarnaast wellicht ook favorieten als Jeroen Boelen, Bram Imming, Stefan Vreugdenhil, Bram Rood, Ad de Brabander, Bram de Waard en Sander Lormans. De organisaties van Scheveningen (1300 deelnemers), Noordwijk (900), Egmond aan Zee (4023!) en Petten (750) zagen de aantallen deelnemers op de startlijsten met honderden bikers in de plus toenemen. Organisator van de strandrace in Rockanje, Adrie Nederlof kan eveneens een grote toeloop van mountainbikers en publiek verwachten. Het record aantal deelnemers van 335 in 2013 zal aan de Tweede Slag in Rockanje ver overtroffen worden. De start op het strand van Westvoorne aan de Tweede Slag in Rockanje is om 10.30 uur voor de 40 kilometerrijders en 10.45 uur voor de 25 kilometer. Het parcours over 40 kilometer voert de renners vanaf de start bij Strandpaviljoen View aan De Tweede Slag via Oostvoorne naar de Brielse Gatdam naar de Haringvlietdam Hellevoetsluis, Oostvoorne en weer terug richting finish te Rockanje. Inschrijving: strandrace@gmail.com Info: www.farmfritesstrandrace.nl (Tekst:
Dan Rolandus)



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl