Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Renners Giant-Shimano krijgen les in afdalen

Vrijdag 14 februari 2014

Elite men - De renners van het WorldTour-team en het Development Team van Giant-Shimano kregen deze week techniek- en vaardigheidstraining van downhilltrainer Oscar Saiz, die aan fietsenmerk Giant is verbonden. Enkele jaren geleden gaf de Spanjaard deze instructies ook aan de renners van Rabobank.

Doel van de training was om de renners beter bochten te laten aansnijden en ook het afdalen verder te perfectioneren. Teamtrainer Adriaan Helmantel was twee dagen aanwezig bij de lessen van Saiz. "Oscar kwam naar onze nieuwe trainingsbasis in Cambrills om ons dingen bij te brengen op het gebied van afdalen en bochten aansnijden. Hoewel veel van onze renners dit best goed beheersen, heeft iedereen het als leerzaam en interessant ervaren. Ook omdat er weer een andere trainingsvorm werd aangeboden. Op de eerste dagen kregen onze renners wat bochtoefeningen om in te schatten welk basisniveau men al had. Daarna kregen we een presentatie waarin de voordelen van beter afdaling werden belicht, zoals tijdwinst en energiebesparing, maar ook het verminderen van stress."

In de praktijk

De volgende dag mocht men het geleerde in praktijk brengen. Helmantel: "De renners kregen een afdaling van een kilometer voorgeschoteld met daarin de nodige bochten en ook haarspeldbochten. Daarbij kregen ze direct aanwijzingen over welke lijn men het best kon volgen, waar je moest remmen of waar je juist de fiets moest laten rollen. Sommigen werden daarbij gestuurd via een oortje. We zullen deze techniektraining nog vaker gaan inpassen, zodat goed afdalen een waardevolle aanwinst wordt voor hun capaciteiten. World-Tour-renner Tom Dumoulin zegt blij te zijn met de aangeboden training. "Het is altijd goed iets van een ervaren persoon als Oscar te leren. Hij heeft ons heel specifieke verbeterpunten gegeven. Zo maakt ons team ons ook op dit terrein tot betere renners."

Foto: © Giant-Shimano



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl