Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wyman wint Boels Classic, Kastelijn zevende

Zondag 16 februari 2014

Offroad - De Britse Helen Wyman heeft de vrouweneditie van de Boels Classic gewonnen. Rondom het Hellegat in Heerlen domineerde de Europees kampioene de wedstrijd samen met haar landgenote Nikki Harris. De Vlaamse Sanne Cant maakte er een geheel internationaal podium van in Heerlen.

Yara Kastelijn was de beste Nederlandse op een zevende plaats. Wyman boekte haar tweede zege in Heerlen. "Maar de vorige keer was het minder spannend, toen reed ik lang alleen op dit zware parcours. Nu was het veel spannender. Nikki en ik wisten allebei dat de laatste bocht belangrijk zou zijn en ik won de strijd om daar als eerste uit te draaien. Op die manier was het moeilijk mij nog te verslaan. Die tactiek werkte." Wyman boekte al haar twaalfde UCI-zege van het seizoen. "Het is een goede winter geweest, waarin ik mijn doelen heb kunnen realiseren. Ik won de Koppenbergcross, werd Brits en Europees kampioene en stond eindelijk op het podium bij het WK met een derde plaats. Het zou tragisch zijn geweest van een lange loobpaan aan de top als ik nooit een plak had veroverd op het WK."

Foto: © Sportfoto

1. Helen Wyman (Gbr) 41.55, 2. Nikki Harris (Gbr) 0.02, 3. Sanne Cant (Bel) 1.10, 4. Ellen van Loy (Bel) 1.30, 5. Pavla Havlikova (Tsj) 2.29, 6. Loes Sels (Bel) 2.29, 7. Yara Kastelijn 2.54, 8. Margriet Kloppenburg (Den) 4.24, 9. Asa Erlandsson (Zwe) 4.47, 10. Reza Hormes-Ravenstijn 5.06



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl