Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel verslaat profs in Heerlen

Zondag 16 februari 2014

Offroad - Mathieu van der Poel heeft de internationale veldrit van Heerlen op zijn naam gebracht. De eerstejaars belofte liet op een door de modder loodzwaar geworden parcours renners als Niels Albert, Kevin Pauwels en Lars van der Haar achter zich.

Van der Poel kreeg uiteindelijk Thijs van Amerongen (tweede) en Rob Peeters (derde) mee op het podium. Van der Poel plaatste halverwege de wedstrijd een versnelling waarop niemand een antwoord bleek te hebben. Hoewel Van Amerongen op het laatst nog veel van zijn achterstand afsnoepte, kon Van der Poel in alle rust het applaus in ontvangst nemen bij de finish in Heerlen. "Ik verbaas hier ook mezelf met deze zege. De afgelopen weken liep het net even wat minder en was ik in mijn eigen categorie van de beloften lang niet altijd de beste. Maar ik voelde snel dat ik goed benen had en toen heb ik het erop gewaagd. Het was door de kou en de modder zeker geen eenvoudige opdracht om de zege in de wacht te slepen, maar dit is zeker een mooie manier om mijn eerste cross bij de profs op mijn naam te schrijven." Nederlands kampioen Lars van der Haar eindigde in Heerlen als zesde.

Niet eerste de beste

Van Amerongen kon leven met zijn tweede plaats. "We weten dat Mathieu niet de eerste de beste is, al verbaasde het me dat hij het nu wist te realiseren, ik had het idee dat hij even wat minder was de afgelopen periode. Toen hij weg reed, had ik even de power niet om direct te reageren. Later ben ik er een ronde volle bak achter aan gaan rijden, maar toen boog hij niet. Toen wist ik dat het moeilijk ging worden. Bij mij staat uiteindelijk de blijdschap over een mooie tweede plaats voorop."

1. Mathieu van der Poel 1.04.47, 2. Thijs van Amerongen 0.17, 3. Rob Peeters (Bel) 0.52, 4. Bart Aernouts (Bel) 0.54, 5. Lubomir Petrus (Tsj) 1.04, 6. Lars van der Haar (Ned) 1.17, 7. David van der Poel 1.50, 8. Corne van Kessel 2.12, 9. Eddy van IJzendoorn 2.21, 10. Stan Godrie 2.40

foto: Sportfoto.nl - Bart Hazen



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl