Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel is tevreden over crosswinter

Maandag 17 februari 2014

Offroad - Mathieu van der Poel kan na zijn zege in Heerlen helemaal tevreden terug kijken op de afgelopen winter. De Brabander werd nationaal kampioen veldrijden, veroverde als eerstejaars belofte de eindzege in de wereldbeker en de Superprestige en stond drie keer op het podium tussen de profs.

Na twee tweede plaatsen in Antwerpen en Sint-Niklaas kwam de zege in Heerlen zondag onverwacht voor de Brabander. "De laatste weken ging het net iets minder, maar in Heerlen merkte ik dat ik over zeer goede benen beschikte. Op dat soort momenten val ik aan en toen hield ik nog stand ook. Al met al mag ik tevreden terug kijken. Die ene dag van het WK in Hoogerheide is het enige minpuntje, toen ging ik voor goud en won ik brons. Maar ik ben geen machine natuurlijk, ik was toen niet helemaal fit en dat kun je ook tegen komen. Ik ben iemand die altijd naar een heel seizoen kijkt en daar ben ik zeer content over."

Hoger niveau

De komende winter gaat hij vaker tussen de profs rijden. "Of ik dan ook meer ga winnen, is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Misschien win ik wel helemaal niet, maar haal ik toch een hoger niveau. De komende zomer gaan we eraan werken dat ik wat sterker word, dat ik over wat meer inhoud beschik ook. De komende winters wil ik mij als veldrijder nog verder ontwikkelen, maar over waar ik nu sta, mag ik zeer tevreden zijn." Van der Poel gaat komende winter wellicht het NK en één van de klassementen bij de profs rijden, maar neemt daar pas in een later stadium een beslissing over.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl