Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giant-Shimano met Dumoulin in Ruta del Sol

Maandag 17 februari 2014

Elite men - Giant-Shimano stelt drie Nederlanders op in de komende Ruta del Sol, die woensdag van start gaat. Limburger Tom Dumoulin - vorig jaar smaakmaker van de Eneco Tour - begint het wielerseizoen 2014 in deze Spaanse ronde. Tegelijkertijd starten vier Nederlanders in de Tour du Haut Var.

Ook profdebutant Daan Olivier en Tom Veelers zijn van de partij. De ploeg heeft verder Nikias Arndt, Simon Geschke, Marcel Kittel en Luka Mezgec opgesteld. Dumoulin komt eigenlijk voornamelijk zijn vormpeil meten, bijvoorbeeld in de individuele tijdrit die in het rittenschema is opgenomen. Ploegleider Christian Guiberteau denkt verder niet dat Kittel van zege naar zege zal kunnen snellen zoals in Dubai. "De ploeg ziet er misschien uit alsof deze rond Marcel gebouwd is, toch denk ik dat er alleen kansen voor Kittel zijn in rit drie. Het gaat er meer om te bekijken hoe renners de eerste wedstrijddagen verteren. Misschien kunnen Tom Dumoulin en Simon Geschke zich onderscheiden in ontsnappingen."

Tour du Haut Var

Ook is Giant-Shimano aanwezig in de Tour du Haut Var, met een team waarin de naam van John Degenkolb opvalt. Ook zijn er vier Nederlanders present, wegkapitein Roy Curvers, Albert Timmer, Ramon Sinkeldam en Tom Stamsnijder. Bert de Backer, Lawson Craddock en Reinardt Janse van Rensburg maken de ploeg compleet.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl