Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenendaal: ‘Alleen Van der Haar echt goed’

Woensdag 19 februari 2014

Offroad - Richard Groenendaal maakte na afloop van de veldrit in Heerlen zondag de balans op van het veldritseizoen voor zijn Rabobank Development Team.  De oud-wereldkampioen bij de profs kan alleen over Lars van der Haar echt tevreden zijn.

“Lars heeft een mooi seizoen achter de rug, waarin hij vaker om de zege heeft mee kunnen strijden dan we vooraf hadden kunnen vermoeden. Hij wint ook nog eens het wereldbekereindklassement en heeft laten zien op sommige dagen en op sommige parcoursen voor de winst mee te kunnen strijden. Dat is natuurlijk best bijzonder voor een jonge coureur. Lars laat daarmee zien nog altijd stappen te zetten in zijn ontwikkeling en dat mag je deels op het conto van zijn talent maar ook op zijn inzet en gedrevenheid zetten. Natuurlijk waren er ook mindere momenten in het seizoen, maar  dat lijkt me logisch voor een jonge coureur. Die stabiele lijn komt er de komende jaren waarschijnlijk nog wel meer in”  zegt Groenendaal over de pupil die hij vanaf 1 maart los moet laten na hun gezamenlijke jaren bij AA Drink en Rabobank.

Zesjes en vijfjes

Over de beloften was de Brabander minder content. “Als je rapportcijfers zou hanteren, zou ik op een zesjes voor Stan Godrie en eerstejaars Martijn Budding voor, bij de anderen was het zeker niet altijd voldoende.  Natuurlijk zijn er ook ziektes en andere ongemakken geweest, maar daar kun je niet een heel seizoen mee verklaren.  We wisten al dat het voor Mike Teunissen niet gemakkelijk zou zijn om als wereldkampioen te bevestigen, ook omdat er een nieuwe lichting aan zat te komen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel voorop. Bovendien had Mike een bijna volledig wegseizoen achter de rug. Maar ik heb de afgelopen maanden maar een aantal keren de Mike van vorige winter terug gezien. Ook Gert-Jan Bosman kon maar zelden met de besten mee. Emiel Dolfsma zagen we al snel in het seizoen afhaken en naar de wegploeg overstappen. Ik denk dat we hem en Teunissen niet meer zo veel in actie zullen zien in het veld als ze de afgelopen jaren hebben gedaan.” En dus mag Richard Groenendaal opnieuw opbouwen met een team dat voorlopig uit Stan Godrie, Martijn Budding, Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters bestaat. “Dat is weer even een pas op de plaats maken met twee eerstejaars en een tweedejaars. Alleen Stan Godrie mogen we in principe  regelmatig voorin de uitslag verwachten, hij moet als vierdejaars laten zien dat hij toekomst in het veld heeft.” Van de vorige lichting is alleen Lars van der Haar definitief tot de top doorgestoten. “Lars stak er in het begin niet zo boven uit, maar heeft op alle vlakken een goede ontwikkeling doorgemaakt en is daarmee zijn generatiegenoten ontgroeid.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl