Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Orange Babies Team laat moed niet zakken

Donderdag 20 februari 2014

Offroad - Het veldritseizoen zit er zondag definitief op en daarmee is ook voor het Orange Babies Cycling Team de tijd gekomen om de balans op te maken. Manager Frank Groenendaal miste een uitschieter, maar is alweer druk bezig om zijn ploeg voor komend jaar in te vullen.

Het Brabantse wielerteam had dit seizoen Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen, Reza Hormes-Ravenstijn, Lana Verberne, Koen Weijers en Maik en Bjorn van der Heijden onder contract. Van den Brand heeft een doorlopend contract, met de anderen gaat Groenendaal binnenkort om tafel. “Maar ik gok dat ze allemaal wel willen blijven, al zal bij Reza de rol van trainer wellicht steeds belangrijker worden. Ook is het afwachten hoe de herniaklachten van Lana zich ontwikkelen. Verder hebben we Inge van der Heijden al  vast gelegd voor komend seizoen en zijn we in gesprek met Yara Kastelijn. Maar we weten dat we daar niet alleen in staan, haar begeleider Eddy Bouwmans praat met verschillende  ploegen namens haar.” Groenendaal – onlangs nog te gast in een bijna door twee miljoen mensen bekeken uitzending van De Reünie – hoopt zich te kunnen blijven profileren als opleidingsploeg. “We hebben niet het budget om met vooral de Belgische teams mee te bieden. Maar we bieden wel Nederlandse talenten de kans om in een gestructureerde en gemoedelijke omgeving stappen te maken. En hopen dat we daardoor ook in beeld komen met onze sponsors, voordat we dit soort renners en rensters aan anderen moeten afstaan.”

Van den Brand

Kopman Twan van den Brand kon dit jaar de hoog gespannen verwachtingen niet geheel inlossen, erkent ook Groenendaal. “Twan heeft dit jaar voor het eerst volledig als een prof geleefd en getraind om echt die stap te zetten regelmatig top 10 te rijden. Misschien kost dat meer aanpassing dan hij gedacht heeft. En persoonlijk denk ik dat hij de rust een beetje vergeten is. Voeg daarbij dat het in het begin niet mee zat door ziekte en dergelijke en dan komt er ook een bepaalde mentale druk bij, ook met het oog op die selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide. Er zit voor hem niets anders op dan een dikke streep hier onder te zetten, te zoeken naar een goed uitgebalanceerd programma in de voorbereiding die hij doormaakt met Team Piels en komend jaar met frisse moed te beginnen. Hij heeft vorige winter laten zien waar hij toe in staat is en dat zal niet opeens weg zijn. Ons vertrouwen heeft hij nog altijd.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl