Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans legt de lat verder omhoog

Donderdag 20 februari 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team schroefde op de presentatie in Maastricht de ambities voor 2014 op. De formatie wil in meer topkoersen en met meer rensters de finales gaan inkleuren. Naast Lizzie Armitstead zijn ook Ellen van Dijk en Megan Guarnier nu als kopvrouwen aan de ploeg verbonden.

Van Dijk werd uiteraard als de grote aanwinst gepresenteerd. Behalve de wereldkampioene tijdrijden komen ook de Amerikaanse Megan Guarnier, de Luxemburgse Christine Majerus, de Poolse Katarzyna Pawlowska, en de Nederlandse rensters Janneke Ensing, Sanne van Paassen, Demi de Jong en Nicky Zijlaard de ploeg in 2014 versterken.  Van de huidige ploeg blijven Lizzie Armitstead, Jessie Daams, Romy Kasper, Nina Kessler, Emma Trott en Marieke van Wanroij voor de ploeg behouden. Daarmee heeft de ploeg voor komend seizoen veertien rensters onder contract.

Gretig

Ploegleider Stam kijkt met zijn rensters gretig het nieuwe seizoen in. “Sponsors Boels Rental en Dolmans Landscaping hebben vanaf het begin gezegd op termijn bij de beste drie ploegen van de wereld te willen gaan behoren. Ik denk dat we nu al in veel wedstrijden voorin mee gaan doen. Simpelweg omdat we met een grotere bezetting onze rensters meer kunnen laten pieken en omdat er altijd wel iemand zal zijn die mee kan zijn in de voorste groep.  Niet alleen hebben we met kopvrouwen Ellen van Dijk, Megan Guarnier en Lizzie Armistead troeven in handen voor alle belangrijke koersen, we zijn dankzij versterking in de breedte met rensters als Majerus en Pawlowska ook in staat met meer rensters de finales in te gaan. Tegelijkertijd denken we met de komst van eerstejaars De Jong en Zijlaard ook al aan onze toekomst. Ik ben trots op wat we hier hebben neergezet, laat de wedstrijden maar komen.”

Oud en nieuw

Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk heeft zin in het nieuwe avontuur bij Boels-Dolmans. Het betekent presteren in een ander shirt, te midden van andere rensters en begleiders. Toch  is er op andere terreinen weinig veranderd. Zo rijdt ze nog altijd op haar favoriet fietsenmerk Specialized en zijn haar doelen nauwelijks anders. “Mijn focus zal in ieder geval gericht blijven op de wereldbekerklassiekers en de korte vlakke etappekoersen. Ik hoop vooral in de grote eendagskoersen vaker te gaan winnen, nadat ik daar vaak dichtbij was het afgelopen jaar. Verder ben ik benieuwd of ik in Ponferrada – op een meer geaccidenteerd terrein – opnieuw voor de prijzen kan mee doen op het WK tijdrijden. Zeker is wel dat ik sowieso aan de tijdritten zal blijven schaven, want ik hoop op de Olympische Spelen in Rio een gooi te doen naar olympische eremetaal. En wie weet waar we met het Boels-Dolmans Cycling Team toe in staat zijn op de WK-ploegentijdrit…”

Foto: © Boels-Dolmans Cycling Team



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl