Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Velodrome zou het liefst baan grondiger renoveren

Donderdag 21 maart 2013

Track - Als het aan directeur Frank Boelé ligt, gaat de gemeente Amsterdam niet alleen het door brand beschadigde deel van zijn Velodrome vervangen, maar het loopvlak van de baan geheel vernieuwen. Dat voorstel - dat in zijn ogen niet veel duurder hoeft te zijn - heeft Boelé neergelegd bij de gemeente.

In december én januari werd het personeel van het Velodrome opgeschrikt door een brand, die één van de bochten van de wielerbaan zo ernstig beschadigd, dat deze onbruikbaar geworden is. De gemeente praat met Boelé over het repareren van de piste, maar de directeur van het Velodrome legde direct een tegenvoorstel neer. "Er ligt bij ons een veertig jaar oude buitenbaan in die dus nu binnen gebruikt wordt. Dat houtsoort is voor buiten bedoeld en het vervangen van het beschadigde deel is daardoor best prijzig. In mijn ogen zou het verstandiger zijn om nu het hele loopvlak van de piste te vervangen met hout voor een indoorbaan. Die kosten moet je in de toekomst toch nog een keer maken, dus waarom zou je het dan niet direct goed aanpakken."

Doorgaan Zesdaagse niet in gevaar
Mocht alleen het beschadigde deel vervangen worden, dan zijn de werkzaamheden in mei gereed. Anders zijn er wat maanden extra nodig. Het Velodrome gaat sowieso pas weer in september open en het doorgaan van de Zesdaagse van Amsterdam (van 21-26 oktober) is niet in gevaar.Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl