Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar sluit het seizoen af als nummer 1

Dinsdag 25 februari 2014

Offroad - Lars van der Haar sluit het veldritseizoen 2013-2014 af als de nummer één van de wereld. De Nederlander van het Rabobank Development Team - binnenkort rijdend voor Giant-Shimano - wist ook de slotweken de sterke Sven Nys (tweede) en Niels Albert (derde) af te houden.

Opvallend is ook de achtste plaats van Mathieu van der Poel, die als belofte de veldrit van Heerlen won bij de profs en in zijn eigen categorie de Superprestige en wereldbeker wist te winnen. Thijs van Amerongen is de derde Nederlander in de lijst op plaats twaalf. In de top 50 vonden ook de volgende Nederlanders een plaats: Corné van Kessel (16e), Thijs Al (29e), Niels Wubben (31e), David van der Poel (38e) en Eddy van IJzendoorn 46e.

Compton

Bij de vrouwen sloot Katherine Compton af als nummer één. Marianne Vos moest in de slotfase van het seizoen haar tweede plek afstaan aan Helen Wyman en werd uiteindelijk derde, maar wel veruit de hoogst geplaatste Nederlandse. Sophie de Boer werd tiende, Sabrina Stuliens dertiende. Annefleur Kalvenhaar (24) en Yara Kastelijn (29e) stonden ook in de top 30.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl