Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jorien ter Mors mag altijd komen praten met KNWU

Woensdag 26 februari 2014

Track - Deze week meldde olympisch schaatskampioene Jorien ter Mors plotseling in De Telegraaf  graag met de baanploeg te willen gaan trainen de komende periode om zo in een nieuwe, verfrissende omgeving te verkeren. Technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU zegt dat ze altijd mag komen praten.

De tweevoudig olympisch kampioene van Sochi 2014 is al actief in het langebaanschaatsen en de shorttrack. Veneberg staat niet te kijken van de plotselinge flirt met de wielersport. "Veel schaatsers trainen al op de baan en ik weet dat baancoach René Wolff en Jeroen Otter van de shorttrackers onderling veel informatie uitwisselen. Schaatsers en roeiers zijn ook de enige sporters die relatief eenvoudig over kunnen stappen naar de baanwielersport omdat zij van jongsaf aan vergelijkbare inspanningen gewend zijn. In deze takken van sport zoeken wij ook vaak naar sporters die daar uitvallen, maar misschien wel mogelijkheden hebben op de piste."

Olympische ambities lastig

Een uitvalster is Ter Mors natuurlijk bepaald niet in haar twee takken van sport, maar Veneberg vindt het nog te vroeg om echt te speculeren over een toekomst op de baan voor de Enschedese. "Daarvoor zullen we eerst tests moeten afnemen om te kijken wat haar mogelijkheden zijn." Olympische ambities zullen sowieso lastig worden denkt hij. "Op de ploegachtervolging bij de vrouwen hebben we momenteel geen team, het omnium vraagt qua tactiek wel heel veel aanpassing op onderdelen als puntenkoers en scratch. Dan zou alleen de teamsprint over blijven, maar dat zal ook zeker geen eenvoudig verhaal worden. Als er al sportieve ambities zijn, kunnen we die wellicht op de wereldkampioenschappen - waar meer onderdelen zijn - uit proberen. Maar laten we eerst maar eens gaan praten."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl