Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veel Nederlands succes laatste dag Cape Epic

Zondag 24 maart 2013

Offroad - Rudi van Houts en José Hermida hebben de Cape Epic in stijl afgesloten. De mountainbikers van Multivan-Merida wonnen de laatste etappe van de Zuid-Afrikaanse monsterrace. In de rit van Stellenbosch naar Lourensford Wine Estate was er ook succes voor Bart Brentjens (Masters) en Laura Turpijn (Ladies).

Voor Van Houts en Hermida is het een succesvolle editie van Cape Epic geweest. De Nederlander en de Spanjaard wonnen ook al de eerste etappe en eindigde als vierde in het algemeen klassement. “Prachtig om deze week af te sluiten met nog een zege”, aldus Van Houts. Het volgende doel voor de Brabander zijn de wereldbekerwedstrijden in mei.

Burry Stander
De eindzege in Cape Epic was voor Christoph Sauser en Jaroslav Kulhavy (Team Burry Stander). Sauser won de race vorig jaar met Burry Stander, de mountainbiker die begin dit jaar overleed na een ongeval. Van Houts/Hermida werd vierde. Nederlands kampioen Hans Becking en Jiri Novak waren terug te vinden op de achtste plaats van de eindrangschikking.

Ook Nederlands succes bij Ladies en Masters
Laura Turpijn pakte met de Belgische Sarah Mertens (C Bear) bij dames de winst in de slotrit. In het eindklassement eindigden ze op de derde plaats. Bart Brentjens won met Robert Sim (Superior Brentjens 2) de laatste etappe bij de Masters. De voormalig olympisch kampioen en zijn Zuid-Afrikaanse koppelgenoot werden tweede in de eindstand.

Lees hier het grote interview met Rudi van Houts >>

Foto (c): Multivan Merida



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl