Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra: 'Geen zorgen met deze vorm'

Zondag 17 februari 2013

Elite men - Lieuwe Westra eindigde vandaag dankzij een sterke afsluitende tijdrit (4e plaats) als derde in het eindklassement van de Ronde van de Algarve. De Fries lijkt klaar voor Parijs-Nice. ‘In deze vorm hoef ik me geen zorgen te maken.’

Lieuwe, gefeliciteerd met je derde plaats. Had je verwacht dat je er zo vroeg in het seizoen alweer zou staan?
“Ik wist dat de basis goed was. Dat merkte ik al tijdens de eerste koersen van dit jaar. In de Ster van Bessèges had ik ook op het podium kunnen rijden, maar kampte ik met materiaalpech. Echt onverwachts komt dit resultaat niet, al ben ik wel verbaasd dat ik gisteren bergop ook alweer zo sterk was. Dat had ik niet verwacht.”

In die bergrit werd je derde. Heb je je afgelopen winter weer gefocust op het klimwerk?
“Ik heb net als vorig jaar weer bijna de hele winter in Spanje getraind. Zolang je bergop genoeg kilometers maakt, word je op dat gebied gewoon sterker. Zo simpel is het eigenlijk. Nu ga ik ook weer naar Spanje om me daar voor te bereiden op Parijs-Nice. Veel trainen, mezelf goed verzorgen, dan moet ik daar goed aan de start verschijnen.”

Vorig jaar werd je tweede in Parijs-Nice en won je een etappe. Kan het nog beter?
“Nou, dat is heel erg lastig. Als ik mijn resultaten van vorig jaar evenaar, mag ik al heel tevreden zijn, lijkt me. Ik wil het gewoon goed doen daar, maar ik durf geen voorspelling te doen over het eindklassement. Ik hoef me in deze vorm in ieder geval geen zorgen te maken. De ploeg rijdt in mijn dienst, dat is natuurlijk fijn om te weten.”

En na Parijs-Nice?
“Dan wordt via het Gent-Wevelgem naar De Panne. Daarna neem ik rust. Vorig jaar heb ik te veel wedstrijden gereden, dat willen we nu voorkomen. De grote klassiekers laat ik schieten. Na De Panne neem ik rust en bereid ik me voor op Romandië. Op dat soort rondewerk concentreer ik me dit seizoen. Dat ligt mij gewoon goed. Aanhaken bergop, winst pakken in de tijdrit.”

De Ronde van Algarve werd gewonnen door Tony Martin, die de afsluitende tijdrit met overmacht won.

Foto: Vacansoleil-DCMEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl