Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Negen UCI-vrouwenteams in Overijssel

Dinsdag 01 april 2014

Women - Minimaal negen UCI-vrouwenploegen doen vrijdag 2 mei mee aan de eerste editie van de Ronde van Overijssel voor vrouwen. Ook start bondscoach Johan Lammerts met een nationale selectie, waarin onder anderen Loes Gunnewijk, Vera Koedooder en Regina Bruins een plek vinden.

Hoewel de Nederlandse UCI-vrouwenteams allemaal aanwezig zijn, zal dat niet altijd in de sterkst mogelijk bezetting zijn als gevolg van de concurrentie vanuit Luxemburg. Kirsten Wild is een zekerheid voorop de startlijst, waar toppers als Marianne Vos en Ellen van Dijk verstek zullen laten gaan. Buiten de Nederlandse teams van Boels-Dolmans, Giant-Shimano, Futurumshop-Zannata, Rabo-Liv en Parkhotel Valkenburg zijn ook Specialized-Lululemon, Hitec, Topsport Vlaanderen en Team Rytger van zins om deel te nemen aan deze UCI 1.1-wedstrijd. Met een tiende ploeg wordt nog onderhandeld. Verder zijn de volgende teams present in de wedstrijd die begint en eindigt in Rijssen: KNWU-selectie, Nordrhein Westfalen, Koga Ladies Team, Ronald McDonald Team, WV Breda, Jan van Arckel, NWV Groningen, Restore, Regio Zuid-Holland, Endura en De Jonge Renner.

Favorietenrol Wild

Kirsten Wild liet op de persconferentie weten te beseffen dat ze als één van de grote favorieten geldt, van wie verwacht wordt dat ze goed zal presteren en misschien wel zal winnen in deze ronde. "Het klink heel simpel dat ik hier favoriet ben, maar dit geeft toch wel de nodige druk. Iedereen weet dat ik hier zal willen winnen, het is voor mij toch een soort thuiswedstrijd immers, dat maakt het best ingewikkeld. Ik denk dat de wedstrijd gemaakt wordt in de heuvels, maar ik hoop ook dat het wat waait en wat regent.  Dan is er al een schifting gemaakt en wordt de wedstrijd alleen maar zwaarder. Ik denk dat je dan een mooie koers zult krijgen." De wedstrijd zal ruim 140 kilometer lang worden.

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl