Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Start en finish Zeeland Seaports in Terneuzen

Maandag 25 maart 2013

Elite men - De Ronde van Zeeland Seaports start en finisht op zondag 2 juni in Terneuzen. Aanvankelijk wilde de organisatie een startplaats zoeken in West Zeeuws-Vlaanderen, maar dat bleek niet haalbaar. Uit technische en economische motieven is gekozen de wedstrijd te laten starten waar deze eindigt.

Voorzitter Toine Poppelaars legt uit waarom: "Je hebt op twee plaatsen afzettingen en een geluidsinstallatie nodig, gelegenheid voor de profrenners om zich om te kleden, een grote vergaderzaal voor de ploegleidersvergadering, vrijwilligers die op twee plaatsen in actie moeten komen en meer van die zaken. Dat vraagt behalve mankracht ook extra geld. En in deze economisch zware tijd moeten we zo efficiënt mogelijk zien te werken. Het spijt me voor de mensen die er tijd in hebben gestopt, maar ondanks de positieve houding van onze gesprekspartners zijn we toch hier op uitgekomen.’’

Belgisch grondgebied

Na de start om 12.30 uur rijdt het profpeloton richting west Zeeuws-Vlaanderen en van daaruit, deels over Belgisch grondgebied, via Philippine en Sluiskil terug naar Terneuzen. Na de eerste doorkomst omstreeks 16.00 uur volgen drie omlopen. Het parkoers is 196,7 kilometer lang en telt veertien kasseistroken. Vorig jaar versloeg Reinardt Janse van Rensburg verrassend Lars Boom in de Zeeuwse eendagsklassieker. Dit jaar is Gerald Ciolek (MTN) de grote publiekstrekker in de ronde, de Duitser won Milaan-San Remo.

Foto: (C) Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl