Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema tankt vertrouwen voor klassiekers én Tour

Maandag 25 maart 2013

Elite men - Bauke Mollema werd zondag op Corsica derde in de zwaarste etappe van het Critérium International en eindigde als vierde in de einduitslag. Een prestatie die vertrouwen geeft met het oog op de klassiekers, maar ook voor de Tour de France, die dit jaar op het Franse eiland begint. ‘Het was al weer even geleden dat ik op zo’n lange klim een goed resultaat neerzette.’


Bauke, kun je nog even de etappe van zondag beschrijven?
“Het was een zware rit, er werd ontzettend hard gereden. Eerst reden de mannen van Europcar weg. Daarna begon Sky echt tempo te maken. Vooral die Kiryienka reed lange tijd verschrikkelijk hard. Porte nam het over en toen hij uitstuurde, reed Froome weg. Peraud en Tschopp konden nog mee, maar die heb ik later weer bijgehaald.”

Je eindigt op zes seconden van het podium. Was je daar mee bezig tijdens de rit?
“Ja, zeker. Toen ik achter Froome aanging, reed ik echt voor het klassement. Niet meer voor de eerste plaats, maar wel voor de tweede of derde plek. Helaas, ging Porte me nog voorbij en kwam Van Garderen terug. Het is jammer dat ik net niet op het podium eindig, maar ik mag toch tevreden zijn.”

Word je niet gek van die heerschappij van Sky?
“In de Tirreno was het ook al zo, je stelt je er op in. Ik vond ze gister als team niet zo heel sterk trouwens. Want toen Europcar aanviel, waren ze meteen een paar man kwijt. Froome, Porte en Kiryienka waren wel heel sterk, maar dat weet je. Ik heb liever wat meer tempowisselingen, dan dat strakke tempo dat zij rijden. Die tactiek van Europcar is wat dat betreft wel slim. Zo ontregel je die trein een beetje.”

De Ronde van Frankrijk begint ook op Corsica. Kreeg je al een beetje het Tour-gevoel?
“Het is wel goed om hier al een keer geweest te zijn. Het is een moeilijk eiland. De weg is geen moment echt recht en vlak. De eerste Tourweek is altijd al ontzettend nerveus, maar dat zal hier alleen maar erger zijn. Wij hebben nu maar een klein stukje gereden van het parcours dat ook in de Tour zit, maar de ploegleiders hebben de etappes uitgebreid verkend.”

Je bewijst klaar te zijn voor de klassiekers,  maar was het ook een klein voorproefje op de  Tour?
“Het was alweer even geleden dat ik op zo'n lange klim een korte uitslag heb neergezet. Dit jaar presteer ik heel goed, maar vooral in het korte explosieve werk. Nu weet ik dat ik ook een klim van veertien kilometer aankan. Dat geeft ook weer vertrouwen voor de Tour de France.”

Foto (c): SirottiEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl