Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Thijsen en Jakobsen winnen Omloop Noord-West Overijssel

Zaterdag 05 april 2014

National - De Omloop van Noord-West Overijssel heeft bij de nieuwelingen een zege opgeleverd voor Gerben Thijsen van de Koninklijke Balen. Die won een sprint van een nog omvangrijk peloton door met minimaal verschil Bas Ottevanger (Willebord WV) terug te wijzen. Fabio Jakobsen won bij de junioren.

Daan Zebel (De Jonge Renner) mocht als derde mee op het podium. Waar normaal gesproken het veld al direct in de Masterbroekerpolder tussen Genemuiden en Hasselt uiteen slaat, vielen nu alleen de pechvogels weg voorin. Een aantal pogingen - met telkens Willem Bok van District Zuid-Oost daarbij - liepen op niets uit. Vlak voor de finish probeerden Rick de Vries (Noordwesthoek), Nils Eekhoff (Volharding), Bryan Bouwmans (Willebrord WV) en Bok het nog een keer, maar het was uiteindelijk een omvangrijke groep die om de zege sprintte. Thijsen dacht nog even de zege verspeeld te hebben omdat zijn wiel weg glipte in de sprint, maar won toch. "In mijn eerste koers is het direct raak. Ik wilde mijn vorm eens uittesten, maar dit had ik niet verwacht."

Junioren: Jakobsen

Fabio Jakobsen won bij de junioren de sprint van een eerste peloton van 38 renners na een toch zeer levendige koers. Na Kuinre werd op de dijk het veld uiteen geslagen door een kopgroep van zes renners, waarvan er uiteindelijk twee over bleven op de dijk tussen Hasselt en Genemuiden: Mitchell Cornelisse (De Volharding) en de Deen Mikkel Honoré. Toen de groep vooraan samen liep, toonde met name Stefan Kreder zich zeer actief, maar zijn aanvallen hielden geen stand in de straten van Genemuiden. In de sprint troefde Fabio Jakobsen tenslotte Jordi Talen (tweede) en de Deen Mads Correll af. Hij was na afloop blij dat de boel weer samen was gelopen in de slotfase. "Waar ik had gedacht waar het zou scheuren, gebeurde het niet, maar toen op de slingerdijk achter Kuinre gebeurde het toch opeens. De boel kwam weer samen en toen ging ik geloven in mijn kansen. Dit is een mooie zege om te behalen."

Nieuwelingen: 1. Gerben Thijsen (Bel/Balen) 1.50.49, 2. Bas Ottevanger (Willebrord WV), 3. Daan Zebel (Jonge Renner), 4. Ramon van Bokhoven (Zuid-Oost), 5. Mario Poldervaart (Westhoek), 6. Patrick Coster (Noordwesthoek), 7. Jordi Meeus (Bel/Balen), 8. Martin Pluto (Restore), 9. Lars van den Berg (Balen), 10. Nils Eekhoff (Volharding)

Junioren: 1. Fabio Jakobsen (Trias/Van Arckel/Pedaalridders) 2.55.04, 2. Jordi Talen (De Mol), 3. Mads Corell (Den/Roskilde), 4. Bram Welten (Pijnenburg), 5. Jorn Buning (Willlebrord WV), 6. Bob Olieslagers (Pijnenburg), 7. Julian Spierings (Willebrord WV), 8. Dennis van Leeuwen (Westland WV), 9. Jan Maas (Willebrord WV), 10. Jim Lindenburg (De Jonge Renner)



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl