Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bert-Jan Lindeman wint Tour de Bretagne

Donderdag 01 mei 2014

Elite men - Bert-Jan Lindeman is eindwinnaar geworden van de Tour de Bretagne. De renner van het Rabobank Development Team wist in de slotrit mee te zitten in de vlucht van de dag. Deze etappe werd gewonnen door Fabien Schmidt. Lindeman werd hierin tweede.

 Door de aanval werd het klassement op de slotdag nog op zijn kop gezet. Lindeman moest onderweg tijd goed maken op de Belg Teuns, maar realiseerde dit door drie tussensprints te winnen en tweede te worden in de eindsprint. Mike Teunissen kende een mindere dag en verspeelde niet alleen zijn podiumplaats maar ook zijn sprint- en jongerentrui. Het sprintklassement ging naar Lindeman, die ploeggenoot Sam Oomen de bergtrui zag winnen.

Hoofd koel houden

Lindeman moest in de finale het hoofd koel houden, maar dat was de Drentse oud-prof van Vacansoleil-DCM wel toe vertrouwd. “Ik moest op Teuns natuurlijk nog wat pakken. Dus vol in alle tussensprints. Die won ik allemaal ruim. Teuns is ook wel snel, maar zijn kwaliteiten komen er pas uit op een steile aankomst en dat was bij die tussensprints niet het geval. Mijn ploegleider Arthur van Dongen vertelde me na de laatste tussensprint dat ik twee seconden voor lag. Ik heb verder niet aangedrongen en kon me ook wel redelijk rustig houden, omdat ik een ploegmaat had, die tweede stond. Jammer dat die Schmidt er nog net voor zat, want anders had ik de etappe nog gewonnen. Maar de leiderstrui vergoedt alles. Wel jammer dat ik de sprinterstrui net overneem van Mike Teunissen. Die staat nu met lege handen. Deze had hij dik verdiend, maar ik had die tussensprints nodig om hier te winnen."

Foto: ©  Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl