Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabobank hoofdsponsor WK veldrijden 2014

Maandag 18 februari 2013

Offroad - Hoewel Rabobank een terugtrekkende beweging maakt uit de wielersport, werd vandaag bekendgemaakt dat de bank een van de hoofsponsors wordt van het WK veldrijden 2014. 'De cross staat los van het wegwielrennen', aldus hoofd sponsoring Heleen Crielaard.

Rabobank besloot afgelopen najaar de handen af te trekken van alle professionele wielersport.  Uiteindelijk werd die beslissing bijgesteld. De bank besloot toch verbonden te blijven aan de vrouwenploeg en indirect via het KNWU Rabobank Development Team ook aan professionele crossers als Lars van der Haar Nu komt daarbovenop het hoofdsponsorschap van het WK veldrijden in Hoogerheide. Dus daar ook weer een link met het profwielrennen. Crielaard ziet het anders: "Het vrouwenwielrennen en de cross staat los van het wegwielrennen bij de mannen. Ik zal nooit zeggen dat in de cross en bij de vrouwen geen doping wordt gebruikt. Dat durf ik van geen een sport te zeggen. Maar wij denken wel dat het er in het veldrijden en bij de vrouwen relatief gezien schoon aan toe gaat. Zij hoeven niet te leiden onder wat er gebeurt bij het professionele wegwielrennen."

Voordat Rabobank zich terugtrok uit de profploeg was al duidelijk dat er wat betreft het hoofdsponsorschap van de KNWU meer nadruk zou komen te liggen op veldrijden. "We willen ons richten op talentontwikkeling, de recreatieve fietser, verenigingen en het veldrijden", aldus sponsormanager Paul van den Berg. "Daaruit komt ook dit sponsorschap van het WK voort."

Foto: Sportfoto.nlEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl