Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga wint zijn derde in Olympia's Tour (+video)

Vrijdag 16 mei 2014

Elite men - Wim Stroetinga heeft de vijfde etappe van Olympia's Tour op zijn naam gebracht en daarmee zijn derde opeenvolgende ritzege in deze ronde geboekt. Hoewel de organisatie de heuvels bij Berg en Dal en Groesbeek had voorzien om enige schifting te brengen in het klassement was het opnieuw de sprinter van het Koga Cycling Team die voor Coen Vermelfoort (tweede) en Yoeri Havik (derde) van Team De Rijke de snelste was van het peloton in het Noord-Limburgse Reuver.

"Er mocht van mij gerust een ploeggenoot in een vlucht winnen, maar uiteindelijk liep alles weer samen en toen moest ik aan de bak." Berden de Vries heeft met nog een etappe rond Hoofddorp te gaan de leiderstrui nog altijd in handen.

Het was koers

Hoewel de afloop dezelfde was als de voorgaande dagen, was het koersverloop zeker boeiend te noemen. Al vroeg in de wedstrijd reed een groep weg met proloogwinnaar Coen Vermeltfoort en Rabo-troef Mike Teunissen, maar die groep werd terug gereden door Piels met behulp van de Australische selectie. Een tweede groep met leider Berden de Vries, maar ook drie Rabo's (met Bert-Jan Lindeman) en drie Metecs (met  Jesper Asselman) wist zelfs 2.20 te veroveren, maar opnieuw waren de Australiers in staat de kloof te dichten in dienst van hun sprinter Caleb Ewan. Ook in de slotomlopen rond Reuver probeerden bijvoorbeeld Timo Roosen (Rabo) en Brian van Goethem (Metec) een sprint nog te ontlopen, maar uiteindelijk moest Stroetinga toch sprinten. "En kon ik toch weer winnen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl