Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ter Mors traint volop mee met baansprinters

Woensdag 21 mei 2014

Track - Schaats- en shorttrackkampioene Jorien ter Mors maakt momenteel deel uit van de sprintselectie van baantrainer René Wolff. Eind juni wordt door Wolff en shorttrackcoach Jeroen Otter bekeken hoe deze voorbereiding op de komende schaatswinter tot nu toe verlopen is en of dit uitstapje naar de wielersport een vervolg krijgt. De baancoach sluit niet uit dat ze ook aan wielerwedstrijden deel gaat nemen.

Toch is het volgens de Duitser te prematuur om al over een eventuele loopbaanswitch te speculeren voor de olympisch kampioene langebaanschaatsen. “Dat is de insteek niet. Het blijkt dat de trainingen van mijn sprinters heel goed aansluiten bij wat zij aan trainingsarbeid moet verrichten. Voor haar is het een soort nieuwe trainingsprikkel om een andere sport in een andere omgeving te beoefenen en voor mijn selectie kan het ook een impuls zijn omdat zij als sporter met een echte topsportmentaliteit ook een bepaalde drive in de groep brengt. Wat dat betreft is de wisselwerking tot nog toe precies wat Jeroen Otter en ik voor ogen hadden.”

Wedstrijden

Als de baanselectie wedstrijden gaat rijden, zou het kunnen dat de Twentse schaatster gaat deelnemen. “Maar dat staat nog niet vast. Ik weet nog niet of ze zo in een peloton met ervaren rensters los gelaten kan en wil worden, al denk ik wel dat ze in aanleg een goede wielrenster kan zijn. Daarbij weet ik nog niet of ze aanleg heeft voor de sprint of voor de duuronderdelen, ik denk dat ze allebei wel zou kunnen. Maar zover zijn we momenteel nog niet.” Volgens de wielercoach zal een eventueel vervolg van haar wielerloopbaan alleen mogelijk zijn als ze of het schaatsen of de shorttrack eraan geeft. “Puur theoretisch natuurlijk, maar drie sporten op niveau beoefenen die grotendeels in dezelfde periode plaats vinden, is niet mogelijk. Ik zou het best zien zitten als ze voor het wielrennen kiest, maar die keuze is helemaal aan Jorien ter Mors zelf.”

Foto: © Sportfoto René Wolff ziet een overstap van Ter Mors wel zitten

 

'



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl