Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Timmer strandt in zicht van de haven in Giro

Zaterdag 24 mei 2014

Elite men - Albert Timmer was dicht bij de winst in de veertiende ritzege in de Giro d'Italia. De renner van Giant-Shimano reed alleen vooruit in de finale, vanuit een vroege kopgroep. Op drie kilometer van het einde werd de renner uit Gramsbergen terug gehaald, waarna een top 10-notering het hoogst haalbare was.

Timmer werd zesde. Martijn Keizer van Belkin zat ook in de kopgroep en werd elfde. Enrico Battaglin won uiteindelijk de etappe. Wilco Kelderman en Wout Poels behielden hun respectievelijk vijfde en achste stek in deze bergetappe, al moesten zij Pozzovivo en Quintana in de slotfase een paar seconden toe geven. Timmer stal de show in deze bergetappe. "Ik heb mezelf dan ook wel verbaasd" merkte de man uit Gramsbergen op, die normaal waterdrager is. "Het slot van de rit was erg zwaar en ik reed dan ook op mijn maximum. Het was een alles-of-nietspoging, ik probeerde me te focussen op het ritme." Toch genoot Timmer ook nog tijdens het afzien. "Op kop rijden op die klim met al die mensen op de berg gaf me echt kippenvel. Maar het was ook een vreemd ervaring. Uiteindelijk kwam ik net te kort, maar ik ben heel tevreden over mijn optreden vandaag, ik heb mijn kans gepakt in een grote ronde als de Giro d'Italia."

Weening uit de Giro

Terwijl Albert Timmer op weg leek naar de tweede ritzege in de Giro voor een Nederlander, verliet Pieter Weening de ronde. Hij had een virus onder de leden en kampte met koorts.

Foto: © RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl